Ingezonden persbericht


Software AG-onderzoek: Business Process Excellence stimuleert economisch herstel


* Onderzoeksresultaten: suboptimale processen houden economisch herstel tegen
* Tweederde bedrijven wordt opgehouden door procesadministratie
* Business Process Management steeds belangrijker voor hogere productiviteit van bedrijven en voor groei economie

Den Haag, 19 mei 2010

Software AG stelt dat Business Process Excellence bedrijven helpt om weer te groeien. Dit komt naar voren in een onderzoek dat het bedrijf uitvoerde onder meer dan honderd IT- managers in Groot-Brittannië. Hieruit blijkt dat bedrijven blijven steken als gevolg van de slechte kwaliteit van processen die tijd en geld verkwisten. Volgens 75 procent van de IT-beslissers resulteert het vasthouden aan suboptimale processen in te veel administratie. De onderzoeksresultaten geven weer dat bedrijven zullen moeten veranderen om de recessie tegen te gaan en de eigen organisatie uit het slop te trekken. Ruim 82 procent van de respondenten heeft zijn bedrijfsprocessen in het afgelopen jaar aangepast om zo kosten te besparen en voor een flexibele infrastructuur te kiezen.

'De bedrijven die in de toekomst succesvol zullen zijn, ontwikkelen nieuwe bedrijfsmodellen gebaseerd op Process Excellence', zegt Peter Kuerpick, CPO van Software AG. 'In de afgelopen slechtere jaren is gebleken dat organisaties zich meer moeten kunnen aanpassen aan bepaalde omstandigheden. Slecht ingerichte processen vertragen de productie, zorgen voor onnodige administratie en dwingen bedrijven om hun bedrijfsprocessen op stel en sprong aan te passen om te kunnen overleven. De organisaties die hun resources efficiënt en op innovatieve wijze weten in te zetten, groeien sneller. Het is belangrijk om real-time overzicht te hebben over wat er in een bedrijf gaande is, want zo is direct duidelijk waar behoefte is aan aanpassingen. Verandering betekent niet een complete make-over van alle facetten en ook niet het direct vervangen van alle bestaande software. Het is voor bedrijven eenvoudiger om hun eigen processen te modelleren en in te richten, om zo hun bestaande infrastruct uur flexibeler en efficiënter te maken, en dat met een veel lager risico.'

De enquête, die werd afgenomen in december 2009, laat ook zien dat 65 procent van de IT-managers aangeeft dat een kwart tot de helft van hun processen voor verbetering vatbaar is. 69 procent zegt dat de behoefte om bestaande producten te verbeteren en competitief te blijven, hiervoor de belangrijkste redenen zijn.

Over IDS Scheer
IDS Scheer - onderdeel van de Software AG Groep - is een toonaangevende leverancier vvan Business Process Management-software, -oplossingen en -services voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met het ARIS Platform for Process Excellence biedt het bedrijf een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle met betrekking tot bedrijfsprocessen. Hierdoor verbeteren bedrijven hun prestaties continu. De consultants van IDS Scheer maken gebruik van de ARIS Value Engineering-benadering (AVE). Daarmee dichten ze de kloof tussen bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en procescontrole. Over Software AG
Software AG loopt wereldwijd voorop in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods. Het bedrijf is uniek in het leveren van complete en gebruiksvriendelijke Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten. Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro (IFRS, nog niet gecontroleerd) en telt meer dan 6.000 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd meer dan 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).