Ingezonden persbericht


Persbericht

Novell Identity Manager 4 brengt identiteit- en toegangsbeheer samen voor fysieke, virtuele en cloud-omgevingen

Intelligent, cloud-ready en veilig: Novell Identity Manager biedt twee versies voor de individuele behoeften van klanten en partners

Amsterdam, 19 mei 2010 (Novell Brainshare Europe) - Novell presenteerde vandaag Identity Manager 4, een unieke reeks oplossingen voor identiteit- en toegangsbeheer in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Novell Identity Manager 4 is de eerste oplossing op de markt die een consistent identiteit-, toegangs- en compliancebeleid waarborgt voor het gehele IT-ecosysteem van een organisatie en die bovendien in cloudomgevingen hetzelfde veiligheidsniveau biedt als dat in het datacenter. Klanten en partners kunnen hiermee hun bedrijfsgegevens beter beschermen en tegelijkertijd de kosten en complexiteit verminderen van het aantonen van compliance.

Businessmodellen op basis van off-shoring, outsourcing on-demand software en IT-services maken moderne IT-ecosystemen complex. Het beheer van data en transacties on-site en off-site, in combinatie met de steeds strenger wordende wet- en regelgeving, leidt ertoe dat de noodzaak van een overkoepelend overzicht van wie toegang heeft tot welke middelen steeds belangrijker wordt voor bedrijven om compliance te kunnen garanderen. Novell speelt in op dit cruciale probleem door het mogelijk maken van centrale user provisioning, rollenbeheer en beveiligde toegang tot bronnen en applicaties - zowel in het datacenter als in de cloud.

Met Novell Identity Manager 4 bereikt Novell een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van producten die tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar intelligente oplossingen voor workloadbeheer. Met behulp van Intelligent Workload Management kunnen organisaties heterogene IT-middelen veilig beheren en optimaliseren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen.

"Door de opkomst van virtuele en op clouds gebaseerde bedrijfsmodellen zijn nieuwe uitdagingen ontstaan rond identiteit- en toegangsbeheer. CIO's hebben een consistent en schaalbaar platform nodig waarmee zij identiteiten binnen en buiten de muren van hun bedrijf kunnen beheren. Zonder een dergelijk platform heeft hun cloud-strategie geen kans van slagen", aldus Ron Hovsepian, CEO van Novell. "Novell Identity Manager 4 biedt een veilig platform, gereed voor cloud computing, waarmee klanten kunnen profiteren van Intelligent Workload Management."

De bètaversie van Novell Identity Manager 4 komt eraan. Meer dan 50 grote klanten en partners over de hele wereld nemen hier actief aan deel.

"Novell Identity Manager vormt de basis voor het garanderen van duurzame beveiliging en compliance in de gelaagde computeromgevingen van tegenwoordig," aldus Steven Jones, director of Operational Risk van Synovus. "Zo gebruiken wij Identity Manager voor het synchroniseren en beheren van ruim 6.700 identiteiten in onze IT-omgeving. Als een gebruiker van rol verandert of van de ene locatie naar de andere gaat, worden de toegangsrechten van die persoon automatisch bijgewerkt. Gebruikers hebben op die manier onbelemmerd, veilig en volgens de regels toegang tot de bronnen die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Novell is de industriestandaard voor veilig, interoperabel en compliant identiteitsbeheer."

De oplossingen van Novell Identity Manager 4-familie Elke klant heeft te maken met unieke uitdagingen op het gebied van identiteitsbeheer. Om voor elke situatie een oplossing te bieden, heeft Novell nu twee producten die inspelen op specifieke behoeften:
* Novell Identity Manager 4 breidt de mogelijkheden van Novell Identity Manager 3.6 uit met verbeterde schaalbaarheid en nauwe integratie met Microsoft SharePoint, SAP ERP-systemen en cloud-applicaties zoals Salesforce.com en Google Apps. Het biedt daarbij mogelijkheden voor out-of-the-box rapportage en tools om data op te schonen en het ontwikkelen van beleidskaders.
* Novell Identity Manager 4 Advanced Edition geeft een nieuwe betekenis aan professioneel user provisioning met de integratie van doordacht rollenbeheer, geavanceerde workflowmogelijkheden en intelligente rapportagevoorzieningen. Het is ontworpen om de identiteits- en compliancebehoeften van ook de meest geavanceerde onderneming of aanbieder van beheerde services te ondersteunen.
* Novell Identity Manager 4 Advanced Edition bevat ook tools voor het opschonen van data en het ontwikkelen van beleidskaders en biedt de mogelijkheden om rollen en functies te definiëren met een eenvoudige 'drag &drop'-functionaliteit - programmeren is niet meer nodig.

Het uitgebreide partnernetwerk van Novell, met onder meer ACS, Atos Origin, Deloitte, ILANTUS, Infosys, KPMG, Mycroft en Wipro, laat nu al zien Novell Identity Manager 4 breed te ondersteunen. Novell investeert dan ook uitgebreid in het trainen van resellers en het adviseren van systeemintegrators.

Intelligent, cloud-ready en beveiligd
De oplossingenreeks van Novell Identity Manager 4 helpt de klanten van Novell met het verbeteren van de intelligentie, cloud-voorbereiding en veiligheid.

Intelligent. Novell Identity Manager 4 helpt bedrijven informatie te vergaren door ongeëvenaard inzicht in gebruikerstoegang te bieden. De geïntegreerde functies voor rollenbeheer en workflows verlagen de kosten en stellen bedrijven in staat de toegang van gebruikers te definiëren en te beheersen. Dit verkort de tijd die nodig is voor user provisioning aanzienlijk en maakt een toegankelijk en robuust overzicht van gebruikersrechten mogelijk. Tegelijkertijd willen klanten bruikbare en gerichte rapportages genereren uit oplossingen voor identiteitsbeheer. Identity Manager 4 stelt de norm voor de industrie met een geïntegreerd raamwerk dat actuele en historische rapporten levert over provisioning-activiteiten, zodat klanten eenvoudig kunnen voldoen aan wet- en regelgeving met heldere rapporten over wie toegang heeft verleend aan wie en op welk moment.

Cloud-ready. De overstap naar cloud computing heeft het identiteitsbeheer ingrijpend veranderd doordat het beheer van beveiliging en beleid zich nu ook buiten de firewall afspeelt. Dankzij naadloze en real-time user provisioning/de-provisioning, processen voor verzoeken/goedkeuring, wachtwoordwijzigingen, updates van identiteitsprofielen en rapportage biedt Novell Identity Manager 4 de schaalbaarheid en beschikbaarheid die zijn vereist voor grootschalige implementaties. Met deze unieke oplossingen kunnen klanten Novell Identity Manager gebruiken als hun source of record en profiteren zij van nieuwe computerparadigma's, waaronder veelgebruikte SaaS-applicaties als Google Apps of Salesforce.com.

"IAM zorgt voor bevoegde toegang tot bronnen in heterogene technologische omgevingen. Dit is cruciaal voor elke onderneming - met name door de steeds strenger wordende eisen - en vereist naast technische expertise ook zakelijke vaardigheden", zegt Ant Allen, analist bij Gartner. "Bedrijven die geavanceerde IAM-mogelijkheden ontwikkelen, kunnen de kosten van het beheer van gebruikersidentiteiten en -bevoegdheden verlagen. Daarnaast kunnen zij op flexibele wijze zakelijke initiatieven ondersteunen en op die manier bijdragen aan de winstgevendheid."

Beveiligd. Een van de belangrijkste redenen om een oplossing voor identiteitsbeheer te implementeren, is beveiliging. Organisaties moeten hun gegevens veilig houden en er tegelijkertijd voor zorgen dat gebruikers over de vereiste toegangsniveaus beschikken. Novell Identity Manager blijft de enige oplossing die specifiek is ontworpen voor realtime respons in meerdere omgevingen. Hiaten in de beveiliging vanwege vertraagde de-provisioning worden zo vrijwel volledig uitgesloten. Identity Manager 4 bevat verbeteringen zoals tools om beveiligingsrichtlijnen consistent toe te passen in verschillende systemen, waarmee een veelvoorkomend beveiligings- en complianceprobleem wordt geëlimineerd. Met een nauw geïntegreerd overzicht van identiteiten binnen de onderneming bieden de oplossingen van Novell Identity Manager 4 de basis voor de geavanceerde beveiliging die tegenwoordig is vereist.

Beschikbaarheid
Novell Identity Manager 4 is tot en met juli verkrijgbaar als bètaversie. Voor meer informatie: http://bit.ly/cX4obj. De productenreeks is commercieel beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2010.

###

Over Novell
Novell (Nasdaq: NOVL) is toonaangevend in Intelligent Workload Management en helpt organisaties op een veilige manier IT-diensten te leveren en te beheren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij onze oplossingen voor toegang- en identiteitbeheer, systeembeheer, samenwerking en IT-platforms gebaseerd op Linux (open source), kunnen onze klanten de IT-kosten, -complexiteit en -risico's terugdringen. Met de infrastructuursoftware en een volledig ecosysteem van samenwerkingsverbanden integreert Novell gemengde IT-omgevingen en stelt daardoor mensen en middelen in staat om als één te werken. Zie voor meer informatie: www.novell.com.

###