Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stichting opgericht in navolging van groot succes in Verenigd Koninkrijk

'Stichting SPECSAVERS steunt' honderden lokale goede doelen in nederland

Huizen, 19 mei - Specsavers Opticiens heeft vandaag op kinderboerderij de Uylenburg in Amsterdam haar eigen liefdadigheidsstichting gelanceerd: Stichting Specsavers Steunt. Twaalf lokale goede doelen - één uit iedere provincie - kregen de eerste donatie van de stichting uit handen van Dame Mary Perkins, oprichtster van Specsavers en beschermvrouwe van de Britse evenknie van de stichting en haar dochter Julie Perkins, Country Manager van Specsavers in Nederland. De stichting is in het leven geroepen door Specsavers om samen met de winkels iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. Voor elke verkochte bril of verkocht hoortoestel doet iedere winkel een donatie aan de stichting. In totaal verwacht Specsavers per jaar vele tienduizenden euro's te doneren aan lokale initiatieven die de samenleving ten goede komen. Klanten van Specsavers helpen mee om de initiatieven te kiezen. Van een kinderboerderij tot een dierenasiel, bejaardentehuis of jeugdvereniging.

Dame Mary Perkins werd in 2007 door Koningin Elizabeth in de adelstand verheven voor haar verdiensten en inzet voor de maatschappij: "Specsavers staat voor betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen, maar onze verantwoordelijkheid gaat verder dan dat. Wij streven ernaar om onderdeel te zijn van de gemeenschap waar wij onze winkels hebben. Daarom is Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Samen met onze opticiens geven we zo iets terug aan de lokale gemeenschap. Wij vinden dat bedrijven een bepaalde verplichting aan de maatschappij hebben. Ook in tijden dat het economisch minder gaat, neemt Specsavers deze verantwoordelijkheid serieus."

Geven kost niets
"De klanten van Specsavers spelen een belangrijke rol bij de Stichting Specsavers Steunt. Want wie weten er beter wat er speelt in de lokale gemeenschap dan de inwoners zelf? In alle Specsavers-winkels in Nederland staat daarom een ideeënbus. Inwoners kunnen zo zelf aangeven welk goed doel uit hun omgeving extra steun kan gebruiken. De stichting kiest elk half jaar uit de ingestuurde ideeën twee lokale doelen pér stad waar geld voor wordt ingezameld. Per verkochte bril en hoortoestel wordt vervolgens door Specsavers een bedrag gedoneerd aan het goede doel waar de klant voor kiest. Zo kost geven dus niks!", vertelt Julie Perkins

Kinderboerderij de Uylenburg uit Amsterdam
Uit elke provincie in Nederland was vandaag een goed doel of lokaal initiatief aanwezig om een eerste donatie van 2.500 euro van Stichting Specsavers Steunt te ontvangen. Kinderboerderij de Uylenburg uit Amsterdam kreeg de donatie voor haar bijzondere werk voor de lokale gemeenschap in Amsterdam West. De kinderboerderij staat in een van de meest multiculturele wijken in Amsterdam en speelt een belangrijke rol in het samenbrengen van buurtbewoners van verschillende nationaliteiten. Tanja Mulder beheerder van kinderboerderij de Uylenburg kreeg de cheque uit handen van Dame Mary Perkins en Julie Perkins. "We zijn ontzettend blij met deze donatie en kunnen de extra steun heel goed gebruiken. Onze kinderboerderij is een plek waar veel verschillende buurtbewoners uit alle culturen samen komen. Wij brengen een stukje natuur naar hartje stad".

Over Specsavers Opticiens & Audiciens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1400 winkels, waarvan op dit moment meer dan 100 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten. En met diezelfde filosofie startte Specsavers in 2007 met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Internationaal zijn er inmiddels meer dan 400 winkels, waarvan 80 winkels in Nederland. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig gediplomeerde StAr-geregistreerde audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.


- EINDE PERSBERICHT -