Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederlanders barbecueën het liefst met worsten en karbonades Gezonde barbecue trend verovert Nederlandse achtertuinen

Sint Nicolaasga, 19 mei 2010 - Als het om barbecueën gaat gooit Nederland nog steeds het liefst worstjes en karbonades op de gril. Dit blijkt uit het Internationale Grillwatch onderzoek van barbecue expert Weber1. Nederlanders gaan dus, in vergelijking met de rest van de wereld, nog echt voor dé traditionele vorm van het barbecue menu. Toch is er de laatste jaren een gezondere trend ingeslopen en worden er in Nederlandse achtertuintjes steeds meer groenten en fruit gegrild. Een vetarm en gezond alternatief naast de heerlijke op houtskool geroosterde stukjes vlees.

Deksel erop!
Veel Nederlanders realiseren zich niet dat gerechten met de barbecue juist vetarm bereid kunnen worden1. Door het gebruik van een deksel, het kenmerk van alle Weber barbecues, op de barbecue wordt zeer gemakkelijk een magere maaltijd voorbereid. Hierdoor circuleert de warmte heel gelijkmatig, net zoals in een hete luchtoven, waardoor het gerecht rondom wordt gegaard. De vetten die vrijkomen, druipen weg in een druipbakje onder het rooster en trekken niet in de maaltijd, zoals het geval zou zijn als het gerecht bijvoorbeeld in een pan met boter wordt gebakken. Een mooi antwoord op het advies om minder verzadigde vetten te consumeren van het Voedingscentrum. Bij het roosteren van vlees of vis is bovendien veel minder olie of vet nodig.

In de marinade
Ook het gebruik van marinades draagt bij aan een gezonde barbecue maaltijd3. Veel marinades bevatten kruiden en specerijen, die ervoor zorgen dat de gemiddelde barbecuemaaltijd zeer rijk is aan anti-oxidanten; een mooie oppepper voor ieders immuunsysteem. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat het gerecht niet verbrand is, iets wat overigens heel gemakkelijk te voorkomen met de indirecte kookmethode van Weber. Doordat de warmte hierbij omhoog stijgt en tegen de geëmailleerde deksel weerkaatst wordt het eten gelijkmatig gaar en verbrandt er niets.

Op naar een gezonde barbecue!
Combineer eens een stukje vlees met gegrilde groenten of fruit en creëer zo een gezonde en evenwichtige barbecue maaltijd. De 'moderne' barbecuemaaltijd voldoet door de toevoeging van groeten of fruit aan vleesgerechten aan de beroemde Schijf van Vijf. Met deze nieuwe manier van koken verwend u dus niet alleen uw gasten, maar zeker ook uzelf en uw gezondheid. Barbecueën is daardoor niet alleen erg smakelijk en gezellig, maar ook goed voor de gezondheid én de lijn.

----EINDE PERSBERICHT----

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie, high res beeldmateriaal of advies, kunt u contact opnemen met

Edelman PR
Leslie Funcken of Daniëlle Friskes
T: 020 3010980
E: leslie.funcken@edelman.com / danielle.friskes@edelman.com

Of ga naar de perskamer van Edelman:
http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php