Ingezonden persbericht


Frans Timmermans bezoekt Huis van de Wereld

Frans Timmermans, oud-staatssecretaris Europese Zaken, en o.a. internationale cultuur komt vrijdag op bezoek in Tilburg. Hij komt dan langs bij het Huis van de Wereld aan de Spoorlaan 346. Daarna gaat hij met de vrijwilligers van de PvdA de wijk Den Besterd in en daar in gesprek met de bewoners.

Frans Timmermans (1961) was van 22 februari 2007 tot 23 februari 2010 staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (belast met Europese samenwerking). Van 19 mei 1998 tot 22 februari 2007 was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij was eerder adviseur en particulier secretaris van dr. M. van der Stoel, Hoge Commissaris nationale minderheden van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa). In de Tweede Kamer hield hij zich bezig met Europese zaken en defensie. Hij was voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken en lid van Europese Conventie namens de Tweede Kamer.

Het Huis van de Wereld is een proeftuin voor multiculturele ontmoeting en mondiale bewustwording. Een inspiratiebron voor mensen die zich willen inzetten voor een tolerante en duurzame wereld. Een podium voor educatie en uitwisseling, voor debat, film, tentoonstellingen en creatieve activiteiten. En met een restaurant dat wordt gerund door vluchtelingen. Het gaat om culturele activiteiten met een Europees perspectief. In het huis van de wereld zijn verschillende organisaties geclusterd: MST - Missionair Servicecentrum Tilburg, SNV - Stichting Nieuwkomers en VluchtelingenWerk, COS Brabant - centrum voor internationale samenwerking, Restaurant Blend, Stichting Stedenband Tilburg - Matagalpa, Tanzania Werkgroep, Bureau Ver(?)Antwoord, Stichting Werelddelen.