Ingezonden persbericht


Persbericht

Novell kondigt SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 1 aan

Update biedt verbeterde virtualisatie, nog hogere beschikbaarheid en flexibelere opties voor onderhoud en ondersteuning

Amsterdam, 19 mei 2010 - Novell heeft vandaag SUSE® Linux Enterprise 11 Service Pack 1 (SP1) aangekondigd. Daarmee biedt het bedrijf de meest uitgebreide virtualisatiemogelijkheden, krachtige nieuwe functies voor clustering met hoge beschikbaarheid en flexibelere opties voor onderhoud en ondersteuning. Met de update kunnen klanten profiteren van de nieuwste open source-technologieën voor hun bedrijfskritische services op ieder platform - fysiek, virtueel of in de cloud.

Belangrijke technische verbeteringen, van datacenter tot desktop SUSE Linux Enterprise 11 SP1 is geoptimaliseerd voor alle IT-infrastructuren - fysiek, virtueel en in de cloud - en bevat vele verbeteringen, zoals:
* De meest uitgebreide ondersteuning voor virtualisatie technologieën, van onder andere de nieuwste Xen 4.0* hypervisor met aanzienlijke verbeteringen van de virtuele input-/outputprestaties, ondersteuning voor KVM, een nieuwe open source virtualisatiehypervisor, en Linux-integratiecomponenten in Hyper-V*,- een primeur in de branche.
* De beste open source-oplossing voor hoge beschikbaarheid, met clustering-verbeteringen zoals ondersteuning voor metro-area clusters, vereenvoudigde herstel van cluster nodes met het marktleidende disaster recovery framework ReaR, en nieuwe beheertools waaronder een clustersimulator en een web-GUI.
* De eerste enterprise Linux-distributie met de recente 2.6.32-kernel, die gebruikmaakt van de RAS voorzieningen van de Intel* Xeon* 7500- en 5600-serie, zoals MCA recovery, verbeterde ondersteuning voor MPIO hardware, nieuwe cryptografische en floating point-voorzieningen voor hogere prestatie- en beveiligingsniveaus zoals AES-NI, alsmede Intel* Rapid Storage Technology enterprise, volledig ingericht voor stevige software RAID.
* Nieuwe technologie op de desktop, zoals verbeterde audio en Bluetooth*-ondersteuning, en de nieuwste versies van Firefox, OpenOffice.org en EvolutionTM, die MAPI-verbeteringen bevat voor betere interoperabiliteit met Microsoft* Exchange.

Nieuwe programma's voor meer keuze en betere integratie Novell heeft in SP1 flexibele opties geïmplementeerd waarmee klanten met oudere releases kunnen blijven werken gedurende de levenscyclus van het product en waarmee de drempel voor het uitrollen van komende service packs aanzienlijk wordt verlaagd. Hoewel de huidige releases de hoogste waarde bieden dankzij proactieve onderhoudsupdates en patches, geeft dit programma meer controle en flexibiliteit aan klanten die vooral belang hechten aan stabiliteit. Klanten kunnen namelijk zelf kiezen wanneer en hoe ze upgraden. Klanten die kiezen voor volledige technische support en gebruik willen maken van eerdere versies, kunnen blijven beschikken over langetermijn service pack ondersteuning. Met de introductie van SP1, lanceert Novell ook verbeteringen aan het Partner Driver Enterprise-programma, waarmee SUSE Linux Enterprise-klanten kunnen rekenen op tijdige ontvangst van de nieuwste hardwarestuurprogramma's en kernelmodules vanuit het Novell®-partnerecosysteem.

"IBM helpt klanten om innovatieve Linux-oplossingen te ontwikkelen, te leveren en te implementeren", zegt Dan Frye, vicepresident open systems development van IBM. "De tools en de programmaondersteuning van de Partner Linux Driver-programma's bieden onze gezamenlijke klanten stuurprogramma's en modules die naadloos integreren met SUSE Linux Enterprise en daarbij ook nog goed onderhouden en ondersteund worden."

Josh Kahn, vicepresident Product Management, Storage and Availability Management Group van Symantic: "Dankzij het Partner Linux Driver-programma kunnen we razendsnel de stuurprogramma's en modules op de markt brengen waarmee onze producten, zoals Veritas Storage Foundation, op SUSE Linux Enterprise kunnen werken. Onze gezamenlijke klanten profiteren daarmee van een tijdige release van onze respectieve technologieën, zodat ze hun upgradecycli eenvoudiger kunnen plannen en beheren."

IBM en Symantec maken samen met andere leveranciers van onderdelen, systemen en software, zoals AMD, Dell, Emulex, Fujitsu, HP, Intel, LSI, Microsoft, nVidia, QLogic en SGI, gebruik van de tools, specificaties, processen en programmaondersteuning van het Partner Linux Driver-programma, zodat ze op snelle en kosteneffectieve wijze hun technologie samen met SUSE Linux Enterprise op de markt kunnen brengen en kunnen ondersteunen. De partners van Novell bieden nu al meer dan 5.000 gecertificeerde applicaties voor SUSE Linux Enterprise - tweemaal zoveel als er voor de nummer twee op de lijst van enterprise Linux*-distributies beschikbaar zijn.

"Onze klanten hebben ons verteld wat ze willen, en wij hebben geluisterd", vertelt Markus Rex, senior vice president en general manager van Open Platform Solutions bij Novell. "Met SP1 leveren we niet alleen technische innovaties waarmee ze hun bedrijfskritische workloads betrouwbaar, veilig en betaalbaar kunnen verwerken; we bieden ook commerciële ondersteuning en partnerprogramma's met ongekende flexibiliteit, innovaties en beheer. SUSE Linux Enterprise 11 SP1 geeft onze klanten een uitstekende bescherming van hun investeringen, op basis van een risicovrij, krachtig platform waar ze nog jaren op kunnen vertrouwen."

Upgrade beschikbaar voor gehele productlijn
SUSE Linux Enterprise 11 SP1 speelt in op de behoefte van klanten aan betrouwbare, krachtige en exacte computercapaciteit en bevat belangrijke upgrades voor de volgende producten:
* SUSE Linux Enterprise Server

* SUSE Linux Enterprise Desktop

* SUSE Linux Enterprise High Availability Extension, een geavanceerd clusteringproduct dat uptime voor bedrijfskritische applicaties garandeert
* SUSE Linux Enterprise Point of Service, Novell's Linux-oplossing voor retail computing
* SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack, een set stuurprogramma's waarmee de prestaties van Windows 7 en Windows Server 2008 R2 'virtual guests' worden verbeterd

Deze vernieuwde producten zijn vanaf 2 juni overal verkrijgbaar. Preview-DVD's zijn vandaag al beschikbaar op Brainshare EMEA. Gedurende een beperkte tijd maken klanten die ervoor in aanmerking komen kans op gratis training, assistentie bij de migratie en onbeperkte virtualisatie-ondersteuning bij aankoop van SUSE Linux Enterprise Server-subscriptions. Ga voor meer informatie naar http://www.novell.com/promo/suse/sle11sp1.html.

Over Novell
Novell (Nasdaq: NOVL) is toonaangevend in Intelligent Workload Management en helpt organisaties op een veilige manier IT-diensten te leveren en te beheren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij onze oplossingen voor toegang- en identiteitbeheer, systeembeheer, samenwerking en IT-platforms gebaseerd op Linux (open source), kunnen onze klanten de IT-kosten, -complexiteit en -risico's terugdringen. Met de infrastructuursoftware en een volledig ecosysteem van samenwerkingsverbanden integreert Novell gemengde IT-omgevingen en stelt daardoor mensen en middelen in staat om als één te werken. Zie voor meer informatie: www.novell.com.




Ingezonden persbericht