Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Hypotheekshop rekent verkiezingsprogramma's door

Online calculator berekent individuele hypotheeklasten na verkiezingen

Huizen, 19 mei 2010 - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is er veel onduidelijkheid over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Om de gevolgen voor de consument inzichtelijk te maken, heeft De Hypotheekshop in samenwerking met www.hulpbijadvies.nl een online calculator ontwikkeld waarmee consumenten kunnen uitrekenen wat de gevolgen zijn van de verschillende verkiezingsprogramma's. Consumenten kunnen hier eenvoudig zien wat het effect is op de eigen, netto maandlasten. De hypotheekrenteaftrekcalculator van De Hypotheekshop rekent op basis van de hypotheek- en inkomensgegevens uit wat de gevolgen zijn van de politieke programma's voor de komende jaren.

Duidelijk verhaal
Politieke partijen buitelen momenteel over elkaar heen over het wel of niet beperken van de hypotheekrenteaftrek. In verkiezingprogramma's staan de maatregelen in mooie woorden beschreven. De gevolgen van de verschillende verkiezingsprogramma's verschillen echter enorm per consument. Er zijn partijen waarbij iedereen getroffen wordt. Bij sommige partijen gaan de netto maandlasten meteen omhoog, bij andere weer meer aan het einde van de looptijd. En veelal is er sprake van een ingewikkelde overgangsregeling van 20 à 30 jaar. Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop Centrale Organisatie: 'Door de enorme hoeveelheid informatie en tegengestelde berichtgeving weten huiseigenaren en starters op de woningmarkt niet meer waar zij aan toe zijn. De Hypotheekshop wil graag duidelijkheid bieden op individueel niveau. Op www.hypotheekrenteplannen.nl en onze website kan de consument zelf berekenen wat de netto hypotheeklasten worden bij de verschillende politieke partijen. Op basis van de eigen hypotheek- en inkomensgegevens. De Hypotheekshop maakt de complexe materie van de hypotheekrenteaftrek voor de consument begrijpelijk. Het is verder aan de consument om hier zelf conclusies uit te trekken.' De Hypotheekshop
De Hypotheekshop is met circa 180 vestigingen de grootste hypotheekadviesketen in Nederland, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.

Hulp Bij Advies
Hulp Bij Advies biedt financieel adviseurs en organisaties creatieve internetoplossingen en ondersteunende tools, waarbij actuele onderwerpen, begrijpelijke taal en heldere visualisatie altijd kenmerkend zijn.

Noot voor de redactie,