Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Op woensdag 19 mei jl. reikte gedeputeerde Rob Meerhof op PCC Oosterhout in Alkmaar aan leerling Andy Hexspoor een certificaat uit voor de perfecte vlet die in het afgelopen halfjaar door derdejaars- en vierdejaars techniekleerlingen in elkaar werd gelast. De kritische keurmeester, Henk Vijlbrief, was zeer te spreken: ,,Vooral het neusje van de boot is zeer goed gelukt!'.

De boot is bestemd voor de Alkmaarse scoutinggroep Marco Polo, die er op 21 augustus een eerste wedstrijd op het IJ mee zal roeien, tijdens SAIL 2010. Wij hopen natuurlijk dat ze dan winnen!

Hierbij (onderaan) een berichtje plus foto's, in de hoop dat u er een plaatsje voor over hebt. In dat geval mijn grote dank!

Met vriendelijke groet,

Machteld Wiegmans

voorlichter
m.wiegmans@pcc.nu

Petrus Canisius College
()

Bezoekadres:
Vondelstraat 41, 1813 BA Alkmaar

Postadres:
Postbus 1118, 1810 KC Alkmaar

t
072 511 22 83

m
06 51 56 68 90

f
072 515 83 13

w
www.pcc.nu

PERSBERICHT
PCC Oosterhout last 'Vette vlet' voor Marco Polo
Op woensdag 19 mei jl. reikte gedeputeerde Rob Meerhof op PCC Oosterhout in Alkmaar een certificaat uit voor de perfecte vlet die in het afgelopen halfjaar door derdejaars- en vierdejaars techniekleerlingen in elkaar werd gelast.

Maandenlang werd door de lasleerlingen van PCC Oosterhout keihard gewerkt aan de bouw van een lelievlet. De lelievlet is de meest gebruikte stalen zeil-, roei- en wrikboot bij zeeverkennersgroepen van Scouting Nederland. De Alkmaarse zeeverkennersgroep Marco Polo maakt ook van de lelievlet gebruik. De lelievlet is gebaseerd op de beenhakkervlet en de naam is afgeleid van het traditionele scoutinglogo, de Franse lelie. Begin juni zal de de boot worden overgedragen aan Waterscouting Marco Polo. De alkmaarse scouts zullen er op 21 augustus a.s. tijdens Sail 2010 een eerste wedstrijd mee roeien op het IJ bij Amsterdam.

Tijdens de officiële inspectie van de vlet op woensdag 19 mei werd de boot goedgekeurd door keurmeester Henk Vijlbrief, waarna Andy Hexspoor als vertegenwoordiger van de groep trotse lassers en onder het toeziend oog van techniekdocenten Hein de Rooij en Hans Nooijer, het officiële certificaat in ontvangst mocht nemen. Met speciale complimenten van de keurmeester, want 'vooral het neusje van de boot is zeer goed gelukt' en dat schijnt een bijzonderheid te zijn.

Het vlettenproject is een initiatief van Nederland Maritiem Land en de provincie Noord-Holland. Doel van het jongerenproject is het promoten van het werken in de techniek en de maritieme sector in het bijzonder. De PCC-vlet gaat bij de Alkmaarse scouts een meer dan 40 jaar oude vlet vervangen. De boot krijgt een vaste ligplaats bij het wachtschip, de motortjalk Res Nova uit 1899 en de andere vletten, naast het accijnstorentje in Alkmaar. Met de nieuwe mast, giek, vlonders en zeilen zal deze vlet mogelijk weer 40 jaar meegaan en natuurlijk hopen de lassers van het PCC dat de scouts van Marco Polo de wedstrijd zullen winnen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

* Vette Vletten

* http://nl.wikipedia.org/wiki/Lelievlet
Info over Scouting Nederland : De 100-jarige Vereniging Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. De vereniging telt zo'n 120.000 leden (90.000 jeugdleden vanaf vijf jaar) en 30.000 kaderleden (leidinggevenden, trainers, bestuursleden en organisatoren). Allemaal vrijwilligers. Verspreid in het land zijn zo'n 1.300 scoutinggroepen actief. Ongeveer tien procent van alle scouts is waterscout, te herkennen aan de blauwe uniformbloes. Scouting biedt kinderen en jongeren op een verantwoorde manier de tijd van hun leven. Actief meedoen aan avontuurlijke activiteiten. In bossen en duinen. Op en rondom het water. In Nederland, maar ook in het buitenland. Door deze ervaringen leren kinderen zich al jong te ontplooien en spelenderwijs verantwoording te dragen. Leren door doen, dat is Scouting. Dit project wordt gecoördineerd vanuit de regionale admiraliteit 5, Rond Amstel en IJ