Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Gezonde kinderen lopen de Avond4daagse voor zieke kinderen!

Actie: Ik Loop voor KiKa

Tijdens de Avond4Daagse van 2010 is het de bedoeling dat duizenden kinderen gaan lopen voor KiKa. Het doel van deze actie is om de bewustwording onder kinderen te vergroten over de strijd tegen kinderkanker.

De 'Ik loop voor KiKa' actie werd afgetrapt in het Amsterdamse Bos. Hier liepen 350 jonge KiKa ambassadeurs van basisschool Het Palet-Noord uit Amstelveen de eerste dag van hun Avond4Daagse samen met de 12-jarige Lara van Stokkom. Lara heeft tot twee keer toe leukemie overwonnen en heeft besloten om de Nijmeegse Vierdaagse ook voor KiKa te gaan lopen. Omdat KiKa hier zo van onder de indruk is, overhandigde zij Lara symbolisch de allereerste KiKa ambassadeursband. Deze band krijgen alle kinderen die de Avond4Daagse voor KiKa gaan lopen.

Ik loop voor KiKa
Met de actie 'ik loop voor KiKa' worden kinderen gestimuleerd om de Avond4Daagse te lopen voor KiKa. Door het downloaden van het sponsorformulier via www.loopvoorkika.nl kunnen ze familie, vrienden en buren vragen hen te sponsoren. De kinderen krijgen dan een KiKa ambassadeursband, die laat zien dat je de Avond4Daagse loopt voor KiKa. De uitdaging is om 25.000 kinderen met de KiKa ambassadeursband mee te laten lopen. En zo een sponsoropbrengst van 500.000 euro op te halen.

De actie wordt op diverse manieren onder de aandacht gebracht. KiKa heeft 375.000 Hyves-vrienden die gevraagd zijn het bericht over de actie door te mailen naar neefjes en nichtjes, vrienden en bekenden. Daarnaast bezoeken alle 350 KiKavrijwilligers basisscholen om hier de actieposter op te hangen. Ook ondersteunen diverse websites zoals www.nickelodeon.nl, www.hyves.nl, www.funnygames.nl en www.kindertent.nl de actie en bieden kosteloos banner ruimte aan.

Powered by Electrabel
Electrabel is de grootste energieleverancier in de Benelux en is actief als producent en leverancier van energie en energiegerelateerde diensten. Met onze centrales wekken wij ongeveer een kwart van de in Nederland geproduceerde elektriciteit op. Wij maken deel uit van GDF SUEZ, een belangrijke wereldspeler op het gebied van energie, watervoorziening en afvalverwerking. Electrabel is vriend van KiKa en sponsor van diverse wandelevenementen, waaronder de Avond4daagse. Ik Loop voor KiKa wordt mede mogelijk gemaakt door Electrabel.