Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bergschenhoek, 17 mei 2010

Nieuwe spectaculaire EXTREME en SPLASH Tubing banen geopend!

Ski en Skate Centrum Bergschenhoek, het grootste outdoor ski- en snowboardcentrum van Nederland, heeft twee nieuwe 'tubing banen' geopend! In navolging op het daverende succes van de reeds bestaande tubing baan (opening vorig jaar mei) heeft Ski & Skate centrum bergschenhoek twee nog spectaculairdere banen ontwikkeld waar men met 'snowtubes' (sneeuwbanden) naar beneden kan razen.

Wederom unieke en nieuwe activiteiten voor Nederland en een aanwinst voor Rotterdam en omgeving.

Wat is Tubing?
In een Tube (soort autoband met harde bodem) zo snel mogelijk van de berg naar beneden glijden in en daarvoor speciaal aangelegd parcours. (zie foto Tube band)

Extreme Tubing:
Wij hebben zelf een uniek en nieuw parcours ontworpen (soort bobslee/rodelbaan) dat start bovenaan de skihelling in het reeds bestaande funpark. Het parcours is 2 meter breed en 150 meter lang en slingert met scherpe bochten naar beneden. Scherpe 'combochten' waar je met de band door de snelheid hoog in blijft hangen maken het super spectaculair. Snelheden tot zo'n 50 km per uur worden bereikt. Deze nieuwe baan is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en uiteraard ook voor volwassenen. (zie foto)

Splash Tubing:
Ook nieuw is de Splash Tubing baan. Een recht parcours van 5 meter breed waar je eindigt met de band in een grote waterbak! Met hoge snelheid met je band in het water eindigen en proberen droog te blijven, wel is het verstandig om een extra set droge kleding mee te nemen! (zie foto)

Fun Tubing:
De reeds bestaande Fun Tubing baan (3 rechte banen naast elkaar) is al enorm populair voor kids vanaf 4 jaar maar de verwachting is dat de nieuwe activiteiten nog populairder zullen worden.

Alle Tubing activiteiten zijn ook te boeken als kinderfeestje.

Openingstijden + prijzen Tube banen:
Woensdag en vrijdagmiddag van 14.00 - 18.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.
Fun Tubing: 1 uur E 10,=, half uur E 6,=
Extreme Tubing: 30 minuten E 8,50, 1 uur E 15,=
Splash Tubing: 1 uur E 10,=, half uur E 6,=

Ski & Skate centrum Bergschenhoek B.V.
Rottebandreef 10
Tel: 010-5220755
www.outdoorski.nl

---