NEN


Nationaal Kwaliteitscongres: beleven en verbeteren

maandag 12 april 2010, 10:47

Op 20 mei wordt voor de 14de keer het Nationaal Kwaliteitscongres door Kluwer georganiseerd waar actuele en vakinhoudelijke onderwerpen de revue passeren. Als kwaliteitskundige bent u de drijvende kracht achter kwaliteit, de beleving en verbetering in en van uw organisatie. Een organisatie die klaar moet zijn voor de toekomst. U wilt daarom weten wat er speelt; niet alleen in de diepte maar ook in de breedte.

Tijdens het Nationaal Kwaliteitscongres passeren actuele en vakinhoudelijke onderwerpen de revue en u hoort hoe andere organisaties hun kwaliteit vormgeven, wat klanten beweegt en welke trends belangrijk zijn. Een congres waar u volop inspiratie opdoet - van eyeopeners tot praktische toepassingen.

NEN
Ook NEN werkt mee aan het Nationaal Kwaliteitscongres en wordt vertegenwoordigd door de sprekers Dick Hortensius, Annemarie de Jong en Bob Alisic. Het kwaliteitscongres

* levert inspiratie en motivatie.

* praat u bij over de nieuwste ontwikkelingen op uw vakgebied.
* biedt u een kijkje in de toekomst.

* komt met aansprekende en interessante onderwerpen en sprekers.
* geeft volop mogelijkheid tot netwerken.

Organisme
Het levende organisme als metafoor voor de organisatie; dit geeft zicht op drie verschillende levensaders in de vorm van drie nieuwe ISO-normen voor respectievelijk duurzaam succes, maatschappelijke verantwoordelijkheid en risicomanagement. De normen verschaffen ieder hun eigen antennes voor het voortbestaan van organisaties als voelsprieten van een organisme. Zij zijn cruciaal voor het overleven. Deze nieuwe ISO-normen - ISO 26000 (MVO), ISO 9004 (duurzaam succes) en ISO 31000 (risicomanagement) - zijn van toepassing op alle organisaties.
U leert als organisatie:

* Te reageren op wensen en eisen van relevante belanghebbenden en de organisatie in te richten om de doelstellingen op lange termijn te behalen;

* Hoe rekening houden met risico's die er zijn om gekozen doelstellingen te behalen;

* Zicht te krijgen op uw de maatschappelijke impact om 'license to operate' te behouden.

Het Nationaal Kwaliteitscongres vindt plaats op 20 mei in Burgers' Zoo, dagvoorzitter is Inge Diepman.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
ISO/DIS 26000:2009 en (Norm) NEN-EN-ISO 9004:2009 nl (Norm) NEN-ISO 31000:2009 nl (Norm) NEN KAM-mail (Publicatie) NEN Arbomail (Publicatie)