Econome en publiciste Noreena Hertz op duurzaamheidscongres NEPROM

13/04/2010 12:37

NEPROM

Persbericht

Voorburg, 13 april 2010

Econome en publiciste Noreena Hertz op duurzaamheidscongres NEPROM

Groene Lente Festival over duurzame vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Met trots meldt de NEPROM dat op 20 mei de internationaal befaamde professor Noreena Hertz als keynote speaker optreedt op het Groene Lente Festival in Rotterdam. Hertz is een politiek econome en voorvechtster voor een eerlijker en duurzamere economie. Zij was één van de voorspellers van de kredietcrisis.

Noreena Hertz is Duisenberg Professor of Globalization, Sustainability and Finance aan de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit en aan de University of Cambridge. In het verleden werkte zij onder andere voor de Wereldbank aan de transitie van de Sovjeteconomie naar een markteconomie. De misstanden die zij daar zag hebben haar geprikkeld tot het strijden voor een solide groei zonder een hypotheek op onze eigen toekomst te nemen.

De NEPROM heeft Noreena Hertz gevraagd vanwege haar scherpe analyses van economische besluiten en ontwikkelingen en haar prikkelende visie om te komen tot een gezonde groei die ook op lange termijn is vol te houden. Op 20 mei presenteert zij wat volgens haar de vastgoedsector kan doen om dit doel te halen.

De NEPROM organiseert het Groene Lente Festival in samenwerking met VNG en BNA. Tot de sprekers behoren o.a. Larry Beasley (Voormalig Chief City planner Vancouver en Distinguished Practice Professor of Planning University of British Colombia, Canada), Diana Verde Nieto (CEO Clownfish Marketing) en Adriaan Geuze (Directeur West 8 en hoogleraar Landschapsarchitectuur Harvard University). Tijdens dit kennisfestival presenteren specialisten, bestuurders en ervaringsdeskundigen businesscases voor duurzame vastgoed- en gebiedsontwikkeling.

Het Groene Lente Festival gaat over duurzame stedenbouw, het nieuwe, duurzame wonen, werken en winkelen, over groene labels voor gebouwen, over bouwen aan een groen merk en strategische marketing, over de overheid als groene motor en hoe overheden duurzaam inkopen; over groene financiering, over herontwikkeling van kantorenlocaties en nog veel meer.

Groene Lente Festival

20 mei 2010, 09.00 - 17.30 uur

Cruise Terminal Rotterdam

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.groenelente.nl

http://www.neprom.nl