Erasmus Universiteit Rotterdam

Mandeville Lezing

Datum
Van: 20 mei 2010 14:32
Tot: 20 april 2010 14:32

---

Locatie:
Woudestein, aula

Toelichting
16e Mandeville lezing 'Leiden voor Energie' door Jeroen van der Veer, Shell

Jeroen van der Veer houdt Mandeville Lezing

Jeroen van der Veer, oud-topman van Royal Dutch Shell, spreekt op donderdag 20 mei 2010 de 16e Mandevillelezing uit, getitled 'Leiden voor energie'. De Mandeville-lezing wordt gehouden door personen met grote maatschappelijke verdiensten en is het equivalent van het eredoctoraat dat aan de Erasmus Universiteit Rotterdam alleen op grond van wetenschappelijke verdiensten wordt toegekend.

De Stichting Bernard Mandeville eert Van der Veer vanwege zjin voorbeeldig leiderschap en zijn grote maatschappelijke betrokkenheid als topondernemer.

De Mandeville Lezing, vernoemd naar de in Rotterdam geboren filosoof en arts Bernard Mandeville, is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Rotterdamse bedrijfsleven (Club Rotterdam) en het Erasmus Trustfonds. Verenigd in de Stichting Bernard Mandeville onderscheiden zij jaarlijks een persoon vanwege grote maatschappelijke verdiensten met dit "maatschappelijk eredoctoraat".

Jeroen van der Veer, sinds 1971 in dienst van Shell, wordt geëerd vanwege zijn voorbeeldig leiderschap en zijn grote maatschappelijke betrokkenheid als topondernemer.

Eerdere laureaten waren Guy Verhofstadt, Bernard Bot, Lilian Goncalves, Frits Bolkestein, Ruud Lubbers, Bernard Kouchner, Wim Duisenberg, e.a.

De lezing wordt uitgesproken tijdens een plechtige zitting in de Aula van de universiteit. Bekijk hier het programma. De toegang is vrij. Het aanmeldingsformulier vind u hier. Er is ook een gratis seminar over Energiek leiderschap. Hiervoor zijn slechts beperkt plekken beschikbaar