Gemeente Lingewaard


Eérste Politieke Markt op donderdag 20 mei 2010

De gemeenteraad van Lingewaard komt donderdag 20 mei bijeen voor een Politieke Markt in Vergaderzaal 1 aan de Langekerkstraat in Huissen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Tijdens de raadsvergadering van 22 april jl. is besloten de informatieve raadsbijeenkomst om te vormen tot een Politieke Markt. Achterliggende gedachte van deze wijziging is het bevorderen van de communicatie tussen raadsleden, burgers, college en betrokken ambtenaren.

Het is de bedoeling dat tijdens de Politieke Markt maximaal twee onderwerpen worden behandeld. Veelal zal het gaan om ambtelijke of politieke startnotities over nieuw of te wijzigen beleid. De onderwerpen worden in een kwartier toegelicht voor de aanwezigen. Die aanwezigen (raadsleden, collegeleden, ambtenaren en burgers) hebben vervolgens drie kwartier om met elkaar van gedachten wisselen over het aan de orde zijnde onderwerp.

Met de informatie uit deze bijeenkomst kan bij de verdere (ambtelijke) uitwerking rekening worden gehouden. Op deze wijze krijgt de term burgerparticipatie in Lingewaard écht inhoud.

Agenda
Onderwerp

1. Opening en eventuele mededelingen

2. Verkeersonderzoek Dijkwegen 2009

3. Sluiting

(Geplaatst: 11 mei 2010)