Ambtenaren kondigen nieuwe acties aan

11/05/2010 15:09

ABVAKABO FNV

Den Haag pakt de draad weer op. Na een staking van de veegdienst op 28, 29 en 30 april, gaat de veegdienst opnieuw actievoeren voor een goede cao. De vegers leggen vijf dagen het werk neer, van 20 tot en met 24 mei.

Ook de Haagse parkeercontroleurs komen in actie. Zij schrijven op 20 en 21 mei geen parkeerbonnen uit, maar vervullen wel hun toezichthoudende taak op straat. Ook andere gemeenten sluiten zich aan.

Zo komen alle uitvoerende diensten in Purmerend op 18 en 19 mei in actie voor een betere cao. Onder andere de afdelingen groenbeheer, afvalinzameling en onderhoud staken twee dagen. Het kantoorpersoneel van de gemeente Westland sluit zich hier op 18 mei bij aan en houdt een werkonderbreking. De ambtenaren fietsen dan langs de vijf gemeentehuizen die de voormalige fusiegemeente rijk is.

De ambtenaren van gemeenten, waterschappen en provincies voeren al maanden acties voor een goede cao waarin koopkrachtbehoud en werkzekerheid worden gerealiseerd. Dankzij de vele acties in heel Nederland en de grote steun onder ambtenaren lijken de werkgevers inmiddels wat te willen bewegen. Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF zijn echter sceptisch en verwachten vanavond om 18.30 uur uiterst moeizame onderhandelingen.