Gemeente Binnenmaas

TV Rijnmond verkent regio op de fiets

Donderdag 20 mei 2010 begint er op de publieke regionale omroep TV Rijnmond een zesdelige serie over de Hoeksche Waard. Presentator Gert van 't Hof zal dit Zuid-Hollandse eiland per fiets gaan verkennen.

In deze wekelijkse serie zal o.a. aandacht worden besteed aan het unieke landschap van de Hoeksche Waard, de recreatiemogelijkheden en de bijzondere bewoners.

Landschap met geschiedenis

Het landschap van de Hoeksche Waard is vanuit historisch oogpunt bijzonder interessant. De Hoeksche Waard dankt haar huidige vorm grotendeels aan de Sint Elisabethsvloed, die het gebied in 1421 overstroomde. Daarbij veranderden de waterlopen in het deltagebied drastisch. De talloze dijken die vandaag de dag het eiland in schijnbare ordeloosheid doorsnijden, blijken het complexe verhaal van de geleidelijke bedijking van het gebied te vertellen. Dat maakt, samen met de cultuurhistorische elementen in het gebied, dat de Hoeksche Waard tot één van de 20 Nationale Landschappen in Nederland behoort. Een landschap dat in alle opzichten het bekijken waard is.

Natuur, toerisme en markante bewoners

Maar de Hoeksche Waard heeft meer dan alleen een uitzonderlijk landschap. Zo voert de presentator u mee op een tocht langs naar , denk bijvoorbeeld aan het bijzondere eiland Tiengemeten, de streekproducten, alle toeristische mogelijkheden en niet te vergeten de markante bewoners. Tijdens de wekelijkse fietstochten over het eiland passeren we een groot aantal kernen en verblijven we op bijzondere plekken; in een tent, bij een bed and breakfast, of in de herberg op het eiland Tiengemeten.

De eerste aflevering wordt uitgezonden donderdag 20 mei 2010 om 17.25 uur. Daarna wordt de vijftien minuten durende aflevering ieder uur herhaald, tot de volgende dag om 17.00 uur. De volgende afleveringen zijn te zien op 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni en 24 juni 2010 om 17.25 uur. Ook worden deze afleveringen ieder uur herhaald.

Dit is een bericht van RTV Rijnmond