Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima woont les bij over geldzaken bij ROC Mondriaan

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagmiddag 20 mei op het ROC Mondriaan in Den Haag een les bij voor volwassenen over het thema 'geld lenen'. De les maakt deel uit van de cursus Wijzer in geldzaken. In deze cursus worden zaken als verzekeringen, hypotheken en leningen behandeld, om financiële kennis en vaardigheden bij volwassenen te verbeteren.

Deelnemers leren onder andere om financiële termen te begrijpen en te gebruiken. Ook worden ervaringen uitgewisseld over alledaagse geldzaken. Het doel van de cursus is om mensen bewuste financiële keuzes te kunnen laten maken. Uit onderzoek van CentiQ, Wijzer in geldzaken blijkt dat veel Nederlanders niet genoeg kennis hebben van financiële producten. Mensen vinden het veelal ingewikkeld om met geldzaken bezig te zijn. Vaak zijn financiële informatie en formulieren voor hen moeilijk te begrijpen. De les die Prinses Máxima bijwoont richt zich in het bijzonder op deze groep mensen.

De cursus van acht lessen is ontwikkeld door het ROC Mondriaan op initiatief van het platform CentiQ, Wijzer in geldzaken. De uitrol van de cursus wordt gekoppeld aan het startpakket 'Taalkracht' dat Stichting Lezen & Schrijven heeft ontwikkeld voor ROC's.

CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt 45 organisaties die samenwerken om de consument wijzer in geldzaken te maken.

Noot voor redacties (