Gemeente Hulst

van de Aandacht in Hulst

Week van de Aandacht in Hulst

Medewerkers gemeente Hulst schenken aandacht aan ernstig zieken.

Op donderdag 20 mei 2010 gaan bij de gemeente Hulst de voorbereidingen voor de Week van de Aandacht van start. In de Week van de Aandacht krijgen ernstig zieken heel veel kaartjes. Burgemeester Jan-Frans Mulder onthult op donderdag 20 mei 2010 om 10.00 uur de display in de hal van het stadhuis en ondertekent hij een reuze wenskaart.

De Week van de Aandacht is een initiatief van Stichting Palazzoli. Deze stichting heeft onder andere in Hulst een inloophuis voor kankerpatiƫnten en hun familieleden.

Tot en met 4 juni 2010 kunnen medewerkers van de gemeente Hulst ernstige zieke collega's, familieleden en vrienden aanmelden via de website van de Week van de Aandacht. Van de aangemelde personen wordt de voornaam, leeftijd en ziektebeeld op de display vermeld. Daarna volgt de week waarin de medewerkers van de gemeente Hulst aandacht gaan geven aan ernstig zieken door het schrijven van kaarten. Dit gebeurt in de week van 7 t/m 11 juni 2010. De week van 14 t/m 18 juni 2010 is vervolgens de week waarin de ernstig zieken aandacht krijgen. In die week worden namelijk de kaarten verstuurd.

De privacy van de aangemelde zieke medemensen is gewaarborgd, daar het adresseren achteraf gebeurd door vrijwilligers van Stichting Palazzoli en enkel de voornaam & leeftijd van de betreffende persoon wordt weergegeven.

De Week van de Aandacht werd geboren in de gemeente Hulst. Het idee werd bedacht door Hulstenaar Marc van Dorsselaer, vrijwilliger bij Stichting Palazzoli. De wenskaarten werden vervolgens ontworpen door De Wilde Zeeuw uit Hulst.

Voor meer informatie kunt u terecht op op de website van de Week van de Aandacht.