Hogeschool Windesheim

Persbericht, 18 mei 2010

In mei organiseert het Geert Groote instituut van Windesheim samen met filmtheater Fraterhuis een filmreeks. Twee donderdagavonden om 19.45 uur vertoont het Fraterhuis aan de Praubstraat 14 in Zwolle een film rondom het thema âvertrouwenâ. Een spreker leidt de film in en gaat na afloop in gesprek met het publiek.

Les Invasions Barbares
Donderdag 20 mei staat Les Invasions Barbares van Denys Arcand op het programma. Een groep bevriende vijftigers kijkt op het sterfbed van de geschiedenisdocent Rémy terug op de idealen van hun generatie. Filmwetenschapper Peter Oosterman zal de film inleiden.

Nothing Personal
Donderdag 27 mei sluit Nothing Personal van Urzula Antoniak de filmreeks af. Nadat ze haar relatie heeft verbroken, gaat de jonge Nederlandse Anne in Ierland op zoek naar de âultieme vrijheidâ. Deze film onderscheidt zich door sterke beeldtaal, prachtige landschappen en ingetogen spel. Communicatiewetenschapper Harmen Brethouwer licht de film vooraf toe.

Interviews met sprekers
Joël Friso, student Religie en Levensbeschouwing met als specialisatie Communicatie en Media aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, interviewt de sprekers na afloop van de film.

Reserveren kan via www.filmtheaterfraterhuis.nl.