Gemeente Gilze en Rijen

Gemeentelijke KIDS Sportdag

Komt u ook aanmoedigen op 20 mei aanstaande?

In het afgelopen schooljaar hebben de basisschoolleerlingen in onze gemeente kennisgemaakt met in totaal tien verschillende sporten. Dankzij het project KIDS sport heeft iedere school elk schooljaar vier 'KIDS Sport'-blokken, waarin steeds één sport aan bod komt. In het verlengde van deze speciale gymlessen houdt de gemeente Gilze en Rijen op donderdag 20 mei van 9.30 tot 15.30 uur een KIDS Sportdag op sportpark Vijf Eiken in Rijen. Komt u ook kijken?

In totaal doen ruim 1200 leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen mee. Tijdens de KIDS Sportdag maken zij op een actieve manier kennis met verschillende sporten en de verenigingen die daarin actief zijn. Ook werken de leerlingen een aantal samenwerkingsspelen af. De sportactiviteiten worden uitgevoerd door de sportverenigingen uit de hele gemeente, namelijk: Tennisclub Cash, atletiekvereniging Spiridon, Rijense Handbal Vereniging, Hockeyclub Gilze-Rijen, volleybalvereniging Gilze en Rugby Club Tilburg. Iedere vereniging ontvangt op deze dag honderden leerlingen. In 25 minuten kunnen zij de kinderen laten zien wat hun sport precies inhoud.

Toeschouwers welkom
De sportdag is toegankelijk voor alle geïnteresseerde inwoners van de gemeente Gilze en Rijen. De kinderen worden graag aangemoedigd. U bent dus van harte welkom.

De KIDS Sportdag is een initiatief van de gemeente Gilze en Rijen. De organisatie van de KIDS Sportdag is in handen van Sportservice Noord-Brabant in samenwerking met de drie vakdocenten lichamelijke opvoeding die de gemeente rijk is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rens Coenraad, r.coenraad@brabantsport.nl.

Datum bericht: 19 mei 2010