Ed Nijpels sluit GeoWeek af op GeoFort

19/05/2010 15:22

KNAG

Op 20 mei aanstaande om 12.30 uur wordt op symbolische wijze de 4e GeoWeek afgesloten door Ed Nijpels, voorzitter GeoBusiness Nederland en NLIngenieurs. Deze afsluiting vindt plaats op GeoFort, een 'Living GeoLab' in oprichting.

Tijdens de GeoWeek van 17 tot en met 21 mei nemen ruim 1000 leerlingen van 10 tot 15 jaar deel aan expedities en gastlessen bij ongeveer 40 organisaties - bedrijven, wetenschap en overheden - die werken met geo-informatie, bodem, water of andere 'aardse zaken'. Leerlingen maken door heel Nederland kennis met het geo-werkveld door expedities en proeflessen, die worden gegeven door professionals uit het vak. Op stap als landmeter, hoe maak je kaarten, hoe worden grondmonsters genomen en wat wordt ermee gedaan? zijn slechts een paar activiteiten die plaatsvinden in het kader van de GeoWeek.

De afsluiting van de GeoWeek vindt plaats op GeoFort, waar op een ludieke wijze een indruk te krijgen is van uw kennis over geo-informatie en de ondergrond. Op donderdag 20 mei om 12.30 uur wordt de afsluiting geopend door Ed Nijpels. Verder maken we u bewust bij welke alledaagse activiteiten de 'stille krachten' geo-informatie en ondergrond allemaal een rol in spelen en kunt u zelf 'geo' ervaren met een GeoExperience. Tegelijkertijd gaat een klas op GeoFort actief aan de slag met een GeoWeek-expeditie.

Over GeoWeek

GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) samen met een veertigtal organisaties om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en één van de grootste groeibranches wereldwijd: de geosector. Door leerlingen kennis te laten maken met duurzame ontwikkeling van de ondergrond en gebruik te laten maken van nieuwe technieken, zoals GPS en GIS en zichtbaar te maken welke beroepsmogelijkheden er in deze sector zijn, wil het KNAG docenten extra ondersteunen.

GeoWeek 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door SKB Duurzame ontwikkeling van de ondergrond en Bodem+.

Over GeoFort

Stichting GeoFort realiseert samen met haar partners een "Living GeoLab" gericht op cartografie, navigatie en geo-simulaties. Met de ontwikkeling van een GeoExperience, een educatief themapark, is het doel om een breed publiek te laten zien hoe interessant en relevant de geo-wereld is. Daarnaast is GeoFort hét visitekaartje van geo-Nederland waarbij zowel de zakelijke geo-wereld, het geo-onderwijs, de gebruikers en de overheid betrokken zijn. Eind 2011 opent GeoFort de deuren voor haar bezoekers.





http://www.geofort.nl