Gemeente Baarn

Voortgang van de âGrote schoonmaak in Baarnâ
Pictogram integraal schoon

Na wat vertraging in februari en maart vanwege de lange vorstperiode, zijn er inmiddels al heel wat straten in Baarn grondig schoongemaakt door de gemeente. Enkele schoonmaakacties die waren gepland in februari en begin maart worden deze maand uitgevoerd. De gemeente heeft er in haar planning rekening mee gehouden dat er wellicht inhaaldagen nodig zouden zijn. We spreken met verantwoordelijk wethouder Van de Kerk over de voortgang van het schoonmaken.

Hoe wordt er gereageerd op de schoonmaakacties? Wethouder Van de Kerk: âOver het algemeen erg positief. Dit jaar worden alle straten zelfs twee keer grondig schoongemaakt. Ik krijg vooral reacties van mensen die daar blij mee zijn. Wel heb ik begrepen dat de term die we voor de schoonmaakacties gebruikten, namelijk âIntegraal schoonâ, niet echt aanspreekt. Die term klinkt is wel heel technisch. Daarom geven we de actie een nieuwe naam: Grote Schoonmaak in Baarn.â

Zijn er verder geen problemen bij het schoonmaken van de straten? Van de Kerk: âWe zien helaas nog wel vaak dat er in sommige gebieden op de schoonmaakdag autoâs geparkeerd staan. Vaak niet van omwonenden, maar van bezoekers in zoân gebied. We gaan dus binnenkort ook de bezoekers attenderen op de schoonmaakactie door middel van borden met daarop een speciaal logo. Op deze manier maken we ook voor bezoekers duidelijk wat er gaat gebeurenâ.