Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


20/05/10 07:58

Minister erkent problematiek N200

Op dinsdag 18 mei bevroeg een aantal leden van de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat minister Eurlings over de problemen omtrent de N200 in Halfweg. De minister zegde in het debat toe dit najaar met een plan te komen met oplossingen voor de problematiek.

Aanleiding voor het debat met de minister was het bezoek in april van enkele Kamerleden aan de gemeente. Tijdens het bezoek ondervonden de Kamerleden zelf de hinder van de vierbaansautoweg die de woonkern Halfweg doorsnijdt. De minister erkende de problematiek ten aanzien van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de gemeente. Echter, afwaarderen van de weg is volgens hem geen optie. De minster heeft toegezegd om met een plan voor de problemen te komen. Dit plan stelt de minister samen met de provincie en gemeenten in de regio op. Verwacht wordt dat het in het najaar gereed zal zijn. Het nieuwe kabinet dient over het plan te besluiten.

Al jaren veroorzaakt de N200 veel overlast voor bewoners. In maart jl. boden, namens het college van B&W, wethouder Witteman en wethouder Vink, samen met de voorzitter en een bestuurslid van de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg hierover een petitie aan in de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat. Als gevolg hiervan bezocht een aantal Kamerleden in april de gemeente. De Kamerleden reageerden geschokt op de situatie en vroegen nog tijdens het bezoek een spoeddebat aan met de minister.

---