Gemeente Hellevoetsluis


Kennisgeving voorontwerp bestemmingsplannen De Kooistee

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in hun vergadering van 2 maart 2010 hebben ingestemd met het voorontwerp van het bestemmingsplan De Kooistee en dit bestemmingsplan heeft vrijgegeven voor de inspraakprocedure en het wettelijk vereiste overleg met de betrokken instanties.

De gemeente Hellevoetsluis is bezig met een inhaalslag voor de actualisering van haar bestemmingsplannen omdat ze haar grondgebied wil voorzien van een moderne, planologisch-juridische regeling. De reden voor het actualiseren van de bestemmingsplannen is dat de huidige bestemmingsplannen al geruime tijd gelden en daardoor niet altijd even actueel meer zijn. Soms kunnen deze bestemmingsplannen ongewenste ontwikkelingen niet tegenhouden en vaak zijn ze voor gewenste ontwikkelingen niet voldoende waardescheppend.

Bestemmingsplan De Kooistee

Het plangebied Kooistee bevindt zich in het zuidoosten van de kern Hellevoetsluis. Het plangebied wordt globaal begrensd door het Kanaal door Voorne in het noorden. In het oosten door de wijk Struyten. Het Kooisteebos begrenst het plangebied in het zuiden en Kickers Bloem begrenst de westkant van het gebied. Op bovenstaande afbeelding is de ligging en de begrenzing globaal aangegeven.

Voorbereidingsfase
Vooraf aan de vaststelling van een bestemmingsplan is er een voorbereidingsfase. Het bestemmingsplan De Kooistee bevindt zich momenteel in deze voorbereidingsfase. In deze voorbereidingsfase vindt het nodige onderzoek en bestuurlijke vooroverleg plaats. In het kader van de voorbereiding van een bestemmingsplan is er ook overleg met besturen van andere gemeenten, de provincie, de VROM-inspecteur en met eventuele andere diensten van rijk en provincie die belast zijn met de behartiging van belangen die in het plan in het geding zijn.

Inzage & informatieavond
In deze voorbereidingsfase wordt ook aan U de mogelijkheid geboden uw mening te geven over de bestemmingsplannen die in voorbereiding zijn. Uw mening is van belang voor het college van burgemeester en wethouders. Naar aanleiding van uw reactie kunnen burgemeester en wethouders besluiten tot het al dan niet aanpassen van het voorontwerp van de bestemmingsplannen.

Het voorontwerpbestemmingsplan De Kooistee zal vanaf 20 mei 2010 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage liggen bij de centrale balie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Tevens zijn onderstaand de pdf-bestanden opgenomen van de Toelichting, Regels en Verbeelding van het bestemmingsplan zoals deze analoog zijn te raadplegen bij de centrale balie in het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0530.BPKooistee2009- vo01

Op donderdag 10 juni 2010 van 20.30 tot ongeveer 21.30 uur wordt in het gemeentehuis van Hellevoetsluis (Oostzanddijk 26) een informatieavond georganiseerd. Het programma voor deze avond begint met een algemene introductie omtrent bestemmingsplannen. Vervolgens worden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld om vragen en/of opmerkingen te maken betreffende het bestemmingsplan.

Inspraakreacties
U kunt uw reactie in het kader van de inspraakprocedure kenbaar maken door op de informatieavond het reactieformulier in te leveren of uw schriftelijke reactie per post toe te zenden naar:

Gemeente Hellevoetsluis
T.a.v. College van burgemeester en wethouders - Afdeling BRM Postbus 13
3220 AA Hellevoetsluis

05/20/2010