Gemeente Zoetermeer

Aandacht voor zonne-energie en subsidie tijdens Solar Days

logo Duurzaam Zoetermeer
Een week lang stond in heel Europa de zonne-energiesector centraal tijdens de Solar Days van 8 tot en met 16 mei. Ook Zoetermeer liet zich niet onbetuigd, met op 16 mei een informatiemarkt bij stadsboerderij De Weidemolen over zonne-energie en over de subsidie Duurzaam Zoetermeer. Zoetermeerders kunnen hiermee 25% van een energiebesparende maatregel vergoed krijgen.
Het was een komen en gaan van mensen. Verschillende leveranciers verstrekten informatie over zonnepanelen, zonneboilers, windmolens en warmtepompen. Ook konden aanwezigen in de bezoekersruimte precies zien hoeveel stroom er opgewekt wordt met de 144 zonnepanelen die op het dak van de stadsboerderij bevestigd zijn.

25% vergoed
Verschillende bezoekers vulden een contactformulier in met een verzoek om meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Een tuinder overweegt zonnepanelen te plaatsen op het dak van zijn schuur en een school toonde interesse voor een zonnepaneleninstallatie.

Ook is er veel informatie verschaft over de subsidie Duurzaam Zoetermeer. Met deze subsidie kunt u tot 25% van de kosten van de zonnepanelen vergoed krijgen, tot een maximum van EUR 2.500,-. Maar ook als u uw woning voorziet van vloer- of bodemisolatie, muurisolatie, dakisolatie HR++-glas, een ventilatiesysteem of vegetatiedak kunt u sinds 1 september 2009 gebruik maken van de subsidie Duurzaam Zoetermeer.

De subsidie is bestemd voor particuliere eigenaren van bestaande woningen of appartementen. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. De voorwaarden en het subsidieaanvraagformulier vindt u op
www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer .

Energieloket
Heeft u vragen over de subsidie Duurzaam Zoetermeer? Dan kunt u terecht bij het Energieloket van Stichting EREA, telefoon 015-215 0080 en e-mail subsidieduurzaamzoetermeer@stichtingerea.nl.

De subsidie Duurzaam Zoetermeer maakt onderdeel uit van het programma Duurzaam Zoetermeer. In dat programma maakt de gemeente nu afspraken om Zoetermeer in de toekomst leefbaar te houden.