Gemeente Alphen aan den Rijn

baskets in Lage Zijde

Fleurige baskets in Lage Zijde

Vanaf woensdag 19 mei 2010 zorgen 30 hanging baskets voor een fleurige uitstraling in de aanloopstraten naar het Stadshart Lage Zijde. Schalen gevuld met fleurige zomer- en winterbeplanting sieren de lantaarnpalen. Het gaat om een proefperiode tot mei 2011.

Het voornaamste doel van de hanging baskets is het opfleuren van de woon- en leefomgeving in het Stadshart aan Lage Zijde. Het initiatief is een vervolg op eerdere acties in andere wijken en komt van de Wijktafel Lage Zijde, een vertegenwoordiging van bewoners uit de wijk. Het project wordt gefinancierd uit het wijkbudget. De 30 baskets worden opgehangen aan lantaarnpalen in de Hooftstraat (vanaf de Julianabrug richting het centrum) en in de Raadhuisstraat (vanaf Swaenswijkbrug tot aan Pieter Doelmanstraat).

Deze omgeving wordt gerenoveerd. Deze hanging baskets zijn een mooi initiatief om de omgeving groen en vrolijk te houden. Dat dit idee werkt, bewijzen het Groene Dorp, de Zeeheldenbuurt en de Stromenbuurt al jaren. aldus wethouder Hans Groen in t Wout.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn