Gemeente Alphen aan den Rijn

zwembad AquaRijn nog vóór de zomer mogelijk

Start bouw zwembad AquaRijn nog vóór de zomer mogelijk

Op basis van de uitkomst van een Europese aanbesteding gaat een aantal partijen het nieuwe zwembad AquaRijn bouwen. Vink Bouw Nieuwkoop B.V. is de bouwkundig aannemer; Oostendorp Installatietechniek uit Tiel plaatst de werktuigbouwkundige installaties; ITN installatietechniek uit Ede de elektrotechnische installaties en Kunstofwerktuigbouw Kawebe uit Boxtel de waterbehandeling installatie. Vandaag ondertekenden de gemeente en alle partijen het contract. Nog vóór de zomer start de bouw van het nieuwe zwembad.

Programma van Eisen
Een eerdere aanbesteding eind vorig jaar leverde niet het gewenste resultaat op en is om die reden teruggetrokken. De nieuwe aanbesteding voor de bouw van het zwembad inclusief woningen, commerciële ruimten en parkeergarage past wel binnen de eerder door de raad vastgestelde stichtingskosten van 24,9 miljoen. Dit betekent dat het programma van eisen, dat in samenwerking met de verenigingen is opgesteld, volledig kan worden uitgevoerd. Door verschillende state-of-the art milieumaatregelen wordt het bovendien een energiezuinig zwembad.

Onvoorziene werkzaamheden
In de stichtingskosten is een post onvoorzien van 950.000 opgenomen. Deze post wordt ingezet om onvoorziene werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dit zijn:

- de bouw van een grotere parkeergarage om volledig te voldoen aan de gemeentelijke parkeernorm. In de parkeergarage komen in totaal 178 parkeerplaatsen.

- ter voorkoming van wateroverlast tijdens de bouw is het nodig een (water)afdichtende laag aan te brengen.

Afwikkeling brandschade
De rechtbank heeft op 28 april jl. in een tussenvonnis geoordeeld dat de verzekeraars ten onrechte slechts tot uitkering van de sloopwaarde zijn uitgegaan. De gemeente moet nu de rechtbank inlichten over welke stappen zijn gezet tot herbouw.

Als de gemeente deze gegevens heeft ingediend, krijgen de verzekeraars de gelegenheid hierop te reageren. Vervolgens zal de rechtbank een einduitspraak doen. Partijen kunnen desgewenst hoger beroep aantekenen.

Verdere planning
De aannemer start nog vóór de zomervakantie met de bouw van het nieuwe zwembad.
Op 25 juni wordt de eerste officiële paal geslagen. De bouwtijd van het zwembad inclusief parkeergarage en commerciële ruimten bedraagt circa 18 maanden, zodat zwembad AquaRijn in december 2011 in gebruik kan worden genomen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn