Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 20-05-2010

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 mei heeft de politie op de Knipstraat en man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.55 uur een automobilist met hoge snelheid door het rode verkeerslicht op de Weerdsingel rijden. De achtervolging werd ingezet en de bestuurder kreeg op de Knipstraat een stopteken.

Op het moment dat de agenten de 32-jarige man uit Utrecht op zijn rijgedrag aanspraken, roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed te zijn. Op het bureau wees de ademanalyse 870 ug/l uit. De Utrechter werd met een

proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT In Lunetten vond in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 mei onder bedreiging een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 21-jarige man uit Delfzijl fietste omstreeks 01.15 uur in Lunetten. Plotseling stonden twee jongens voor hem en werd hij bedreigd. Onder bedreiging moest de man zijn fiets, mobiele telefoon en rugzak met zijn portemonnee daarin afgeven. De verdachten dreigden het slachtoffer neer te steken als hij de politie zou waarschuwen. Hierna vertrok het tweetal.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Struyckenlaan heeft de politie een man aangehouden die door een bewoner op heterdaad was betrapt.

Rond 13.05 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen aan het vechten waren ter hoogte van de kruising van de Bernadottelaan met de Eisenhowerlaan. Ter plaatse bleek dat een 31-jarige man uit Utrecht een inbreker had overlopen en de achtervolging had ingezet. De 38-jarige inbreker uit Baarn werd door de bewoner gepakt en aan de politie overgedragen. De politie sluit niet uit dat er nog een tweede verdachte bij de inbraak betrokken is geweest.

Vijf aanhoudingen bij hennepkwekerij

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag vijf personen aangehouden die in een huis aan de Kasaidreef aan het werk waren in een hennepkwekerij.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd rond 13.45 uur een onderzoek in een woning aan de Kasaidreef ingesteld. In het huis werden vijf personen aangetroffen die druk doende waren met het oogsten van een hennepkwekerij. De vijf mannen, in de leeftijd van 21 tot 28 jaar uit IJsselstein en Utrecht, werden aangehouden.

In het huis werden in totaal 234 planten aangetroffen. De planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Limburg van Stirumstraat heeft de politie woensdagavond een man aangehouden die een fiets had gestolen.

De politie kreeg rond 18.30 uur een melding dat een bewoner van de Bruntenhof achter een verdachte aan zat die zijn fiets had gestolen. De verdachte had de fiets uiteindelijk gedumpt op de Burgemeester Reigerstraat. Agenten troffen de bewoner op de Limburg van Stierumstraat aan. Hij verklaarde dat de verdachte een tuin in was gevlucht.

Nog voordat de agenten op onderzoek uit gingen kwam de 38-jarige verdachte uit Utrecht uit de tuin lopen. In eerste instantie probeerde de man met een mooi verhaal nog weg te komen, maar al snel bleek dat hij de verdachte was die de fiets gestolen had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.