Politie Groningen

Donderdag 20 mei 2010

Provincie Groningen, 20-05-2010

Fietser gewond bij verkeersongeval

WINSUM Bij een eenzijdig verkeersongeval is woensdagavond een 72-jarige fietser uit Groningen gewond geraakt. De Stadjer reed over het fietspad lang de Oude Ae. Door het scherpe zonlicht zag hij een stuk landbouwplastic over het hoofd. Hierdoor kwam hij ten val. Het slachtoffer is met een beenbreuk door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage op van het ongeval.

Hardleerse alcomobilist raakt auto kwijt

BEERTA De politie heeft woensdagmiddag de auto van een 61-jarige man uit Beerta in beslag genomen. De man reed over de Bovenlandenstraat in zijn woonplaats. Bij controle wees een blaastest uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Het bleek dat de verdachte eerder op de dag ook al was betrapt voor hetzelfde feit. Toen had hij ruim 0,7promille alcohol in zijn bloed. De man is afgelopen drie jaar al vier keer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Daarom werd ditmaal de auto van de man in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs was in 2008 al ongeldig verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie bekeurt bierdrinkers

LOPPERSUM De politie heeft woensdagmiddag op het Marktplein in Loppersum vier mannen uit Loppersum (3) en Groningen in de leeftijd van 19 tot en met 30 jaar bekeurd. Politieagenten troffen achter de kerk een groepje bier drinkende mannen aan. Het gazon lag bezaaid met lege bierflessen. Zij kregen een bon voor het drinken van alcohol in het openbaar. Een 30-jarige man kreeg een ook een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. Na het uitdelen van de bekeuringen werden de mannen weggestuurd.

Politie houdt inbreker aan.

GRONINGEN - De politie heeft woensdagnacht op de Akeleiweg in Groningen een 25-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het plegen van een inbraak in een bedrijfspand in de Bielookstraat in Groningen. De 32-jarige eigenaar van het pand betrapte vijf mannen die probeerden in te breken in zijn pand. Hierop maakten de inbrekers zich uit de voeten. Op de Akeleiweg zagen agenten een personenauto met meerdere personen en gedoofde lichten rijden. Toen de politie de bestuurder een stopteken gaf, gingen de inzittenden van de auto er vandoor. De 25-jarige bestuurder kon worden overmeesterd en geboeid. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Een zoektocht in de omgeving naar de andere inbrekers bleef zonder resultaat. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de P.C. Hooftlaan in Groningen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij op de Van Ketwich Verschuurlaan zijn 26-jarige vriendin uit Scheemda heeft mishandeld. De verdachte werd vlak na het incident ingerekend en ingesloten in een cel. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De man wordt vandaag gehoord voor de mishandeling.

Zestal op de bon voor overlast

MIDDELSTUM - De politie heeft woensdagnacht op het Concordiaplein in Middelstum zes (jonge)mannen in de leeftijd van 17 t/m 20 jaar, allen uit Middelstum, bekeurd. Politieagenten reageerden op meldingen van geluidsoverlast. Zij troffen op het plein het zestal aan. De mannen waren in het bezit van een onder meer een krat bier. Allen kregen een bon voor het nuttigen van alcohol op straat.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Rijksweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1568, aantal overtredingen: 201, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1420, aantal overtredingen: 176, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1991, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Vierhuizen, Provincialeweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 569, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg N7:aantal geregistreerde voertuigen: 2371, aantal overtredingen: 310, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Leek, Oldebertweg:aantal geregistreerde voertuigen: 918, aantal overtredingen: 113, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 617, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Lloydsweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2154, aantal overtredingen: 164, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1396, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1799, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.