Politie Haaglanden

Persberichten 20 mei

Haaglanden, 20-05-2010

Terrasje met gestolen stoelen
Den Haag Het mooie weer in aantocht was voor een 27-jarige Hagenaar woensag 20 mei omstreeks 05.00 uur in de ochtend reden om alvast een terras te creëren bij zijn huis. Echter, de terrasstoelen waar hij zo vroeg in de ochtend op de Vondelstraat mee aan het slepen was, bleken gestolen te zijn bij een café op de Bolderdijkstraat. De verdachte verklaarde thuis nog meer terrasstoelen te hebben. De politie onderzoekt de zaak en nam de stoelen in beslag.

Vrouw aangehouden voor poging doodslag
Den Haag Een 28-jarige Haagse is donderdagochtend 20 mei aangehouden nadat zij had geprobeerd haar vriend aan te rijden. De politie kreeg rond 03.00 uur de melding dat een auto de pui van de Albert Heijn aan het Willem Rooyaardsplein had geramd. Toen de agenten bij de supermarkt kwamen, werden zij aangesproken door een 36-jarige Hagenaar en zijn 43-jarige vriend uit Epe. De Epenaar vertelde dat de ex-vriendin van zijn vriend op hen was ingereden en daarbij de supermarkt had geramd. De vrouw was vervolgens weggereden. Na korte tijd zagen agenten haar in de buurt van het Willem Rooyaardsplein lopen en hielden haar aan voor poging doodslag. Tijdens haar arrestatie bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau moest zij een blaastest doen en daarbij bleek dat zij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (560 ugl). De vrouw werd ingesloten.

Tasjesroof: getuigen gezocht
Den Haag Een 29-jarige Haagse werd woensdag 19 mei op de Loonduinsekade het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw liep rond 18.40 uur vanaf de straat in de richting van de woningen, toen er een donkere scooter met twee jongens langsreed. Één van de twee jongens rukte in het voorbijgaan de tas van de vrouw van haar schouder. Zij kwam hierdoor ten val en raakte licht gewond. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Ook mensen die anderzijds informatie hebben over de daders, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau De Heenstraat op telefoonnnummer 0900-8844.

Fietser botst op voetganger
Den Haag Een 58-jarige man op een fiets reed woensdag 19 mei om 10.55 uur op de Tak van Poortvlietstraat een 38-jarige man ondersteboven toen deze de straat over wilde steken. Het slachtoffer had zijn auto geparkeerd en wilde oversteken toen hij te laat de fietser aan zag komen. Een botsing was onvermijdelijk. De fietser kwam met de schrik vrij, maar de 38-jarige man moest naar het ziekenhuis om een wond aan zijn arm te laten behandelen.

Burgers betrappen auto-inbreker
Den Haag Twee mannen zagen woensdag 19 mei om 08.45 uur dat een 32-jarige man in een auto probeerde in te breken die geparkeerd stond aan de Eliasstraat. Hierop twijfelden zij geen moment en pakten de man bij de kladden. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De man bekende en moest mee naar het politiebureau.

Snelkraak in kledingzaak
Voorburg Onbekende(n) braken donderdagochtend 20 mei om 02.50 uur in een kledingwinkel aan de Herenstraat in. Van de winkel, die onder de Utrechtstebaan is gelegen, werd een rolluik geforceerd, waarna een grote hoeveelheid shirts werden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Beginnend bestuurder in de fout
Wassenaar De politie hield donderdag 20 mei om 04,30 uur een 19-jarige automobilist uit Den Haag aan op verdenking van het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij nam de bochten te ruim en reed dan weer hard en dan weer langzaam. Op de Buurtweg hielden de agenten hem staande, waarna bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies aan het bureau 220 ugl en kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Dure schroevendraaiers
Wateringen Een 43-jarige Hagenaar kreeg woensdag 19 mei een fikse boete wegens winkeldiefstal. De man nam bij een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg een set schroevendraaiers ter waarde van 73 euro mee zonder daarvoor te betalen. De man werd betrapt en kreeg een boete van 250 euro.

Slagboom aan diggelen
Nootdorp Een 46-jarige automobilist uit Pijnacker botste woensdag 19 mei om 07.15 uur tegen de slagboom van de spoorwegovergang aan de s-Gravenweg. De Nederlandse Spoorwegen verving de kapotte slagboom. Het treinverkeer liep enige vertraging op.

Natpak voor slechtziende man
Delft Een 80-jarige Delftenaar belandde woensdag 19 mei om 13.20 uur in het water van de Brabantse Turfmarkt. De man liep per ongeluk de verkeerde kant op en viel in het water. Een 22-jarige getuige bood adequate hulp en hield de onfortuinlijke oude baas het water uit. Zij bracht de man naar huis en zorgde dat hij na een warme douche weer op krachten kon komen.

Autobrand; politie zoekt getuigen
Zoetermeer - Brandweer en politie reageerden donderdag 20 mei om 02.30 uur op een melding van een autobrand aan het Bladgroen. Toen de hulpdiensten arriveerden, stonden er twee auto's in brand. De brandweer bluste de brand en vermoedt dat er brandstichting in het spel is. De politie is daarom op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat in verband staat met de autobranden. Of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Vechtpartij
Zoetermeer - De politie hield woensdag 19 mei om 20.15 uur op aanwijzingen van getuigen vier verdachten (mannen van 24,16, 22 en 19 uit Zoetermeer) aan vanwege een vechtpartij op de Middelwaard. Zij hadden daar ruzie gehad met twee andere Zoetermeerders (15 en 59 jaar). De 15-jarige liep daarbij verwondingen op aan zijn gezicht. De politie onderzoekt toedracht van de vechtpartij en het aandeel van alle betrokkenen daarin.

Winkeldief op sokken
Zoetermeer - Twee mannen uit Den Haag (20 en 24 jaar) kregen woensdag 19 mei rond het middaguur een proces-verbaal voor de diefstal van een bundel sportsokken uit een sportwinkel. Beveiligingsmedewerkers van de sportwinkel zagen hen na de diefstal weglopen richting het Driekant en gaven hun signalement door aan de politie. Die kon het tweetal vervolgens bij de Randstadrailhalte Palenstein aanhouden. Eén van de verdachten zat daar op een bankje, met naast hem op de grond een gestolen sok. De 24-jarige Hagenaar verklaarde op het politiebureau dat hij de sokken had gestolen omdat de sokken die hij droeg vies waren.