Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 20-05-2010

Arrestatie op verdenking vernieling ruiten wijkcentrum

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie heeft een 20-jarige inwoner van Oosterhout opgepakt op verdenking van vernieling. Vorige week
donderdagavond (13 mei) werden omstreeks 22.30 uur drie ramen van het wijkcentrum de Bunthoef aan het Bloemenhof. Dat gebeurde van buitenaf, waarbij de dader stenen gebruikte. Het ging om twee ruiten van de toegangsdeur en een raam aan de linkerzijde van het nieuwe
jongerencentrum.

Er waren duidelijke camerabeelden van de dader. Tijdens het recherche onderzoek werd ook zijn identiteit bekend. De politie ging
dinsdagmiddag 18 mei over tot de arrestatie van de 20-jarige verdachte. Tijdens het verhoor legde hij een bekentenis af. In zijn verklaring gaf hij aan dat hij boos was op de gemeente Oosterhout en dat daarom de ruiten van het wijkcentrum moesten sneuvelen. De verdachte is in het belang van het verdere opsporingsonderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Tumult bij arrestatie

SPRANG-CAPELLE: Agenten arresteerden dinsdagavond 18 mei om 20.10 uur een 20-jarige inwoner van Sprang-Capelle. De politie had een melding gekregen van jeugdoverlast op het Raadhuisplein. Bij controle bleek dat één van de jongemannen nog gezocht werd door het Openbaar Ministerie. Hij had nog een niet betaalde boete van 150,- openstaan. De man moest mee naar het politiebureau. Daar waren zijn ondertussen gewaarschuwde familieleden waren het daar niet mee eens. Zijn moeder, een oom, tante en broer van de jongen verschenen ten tonele en wilden voorkomen dat de agenten de verdachte meenamen. In het tumult vernielde de 25-jarige broer een prullenbak. Ook hij werd gearresteerd.

De openstaande boete werd in het politiebureau betaald, waarna de 20-jarige man in vrijheid werd gesteld. Na het afleggen van een verklaring en het opmaken van een proces-verbaal is ook de 25-jarige vernieler weer in vrijheid gesteld.

Fietsers geschept door automobilisten

WERKENDAM: De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 25-jarige automobiliste uit Werkendam. De vrouw reed woensdagmiddag 19 mei omstreeks 13.30 uur in haar auto over de Bentlaken in de richting van de Sportlaan. Bij de Sportlaan moest voorrang verleend worden aan fietsers uit beide richtingen. Vanuit links kwam 66-jarige man uit Raamsdonksveer aangefietst op zijn racefiets. De automobiliste zag de racefietser niet of te laat aankomen en er ontstond een aanrijding. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel voor controle meegenomen naar het ziekenhuis in Gorinchem. De man kon zich kon zich niets meer van het ongeval herinneren.

OOSTERHOUT: Op woensdag 19 mei omstreeks 11.00 uur behandelde de politie een
letselaanrijding op de kruising Ridderstraat met de Bouwlingstraat. Een 23-jarige automobiliste uit Drimmelen stond bij de kruising te wachten om linksaf te slaan. Toen zij groen licht kreeg, trok ze op en sloeg linksaf naar de Ridderstraat. Ze zag daarbij de fietser naast haar over het hoofd. De 71-jarige fietser uit Oosterhout kwam daardoor ten val. Hij was aanspreekbaar, maar klonk verward. De man had een bloedende hoofdwond en last van zijn rechter schouder en ribbenkast. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Politie ruimt wietplantages

WAALWIJK / RIJEN / KAATSHEUVEL: Op dinsdag 18 mei 2010 heeft het gespecialiseerde hennepteam van de politie hennepkwekerijen opgerold.

In bedrijfspanden aan de Schutweg en Zinkerweg werden wietplantages ontdekt.

De Schutweg telde 1.000 hennepplanten en de Zinkerweg 500. In een ander pand aan de Zinkerweg trof de politie een hennepkwekerij aan waar net was geoogst. De resten toonden aan de kwekerij een capaciteit van circa 1400 planten had. waarin in totaal 107 hennepplanten stonden. In alle gevallen werd de stroom werd illegaal verkregen.
Na een melding van wateroverlast stuitte de politie op een
hennepkwekerij in een woning aan de Strijenstraat in Rijen. Hier stonden 339 hennepplanten en was er sprake van diefstal van
elektriciteit. De politie verwacht op korte termijn de verdachten van deze vier zaken op te pakken en te verhoren.

Tot slot werd er woensdag 19 mei een wietplantage (717 planten) aangetroffen in een woning aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. De meter bleek gemanipuleerd. Nader onderzoek moet uitwijzen of er buiten de meter om elektriciteit werd afgenomen. In deze zaak zijn inmiddels twee verdachten verhoord.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de
wietplantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd
ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Valse bommelding op Waalwijkse onderwijsinstelling

WAALWIJK: Op woensdagmiddag 19 mei 2010 kwam er rond 13.30 uur een bommelding binnen bij een praktijkschool aan de Koetshuislaan in Waalwijk. De schoolleiding ging direct over tot ontruiming van het gebouw. Alle aanwezige leerlingen (circa 100) en medewerkers werden buiten opgevangen. Ondertussen was ook de politie geïnformeerd. Een bomverkenner van de politie Midden en West Brabant heeft een nader onderzoek ingesteld, waarbij geen bijzonderheden werden aangetroffen. Om 15.35 uur werd het gebouw weer vrij gegeven.

Auteur
Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 20-05-2010 10:27 | © Regio Midden en West Brabant |