Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn, 20 mei 2010

Orang oetan in Apenheul schildert voor soortgenoten Opbrengst orang oetan-kunst naar natuurbehoud

Apenheul veilt op Marktplaats een echte 'Karl': een schilderij gemaakt door de 50-jarige orang oetan Karl. De opbrengst van de verkoop van het orang oetan-kunstwerk komt volledig ten goede aan de bescherming van orang oetans in het wild. Dat doet Apenheul via het eigen natuurbehoudfonds Apenheul Primate Conservation Trust. Apenheul zal bovendien de opbrengst van het schilderij verdubbelen wanneer het schilderij meer dan ¤ 1.000,- oplevert.

Karl is een imposante orang oetanman van 50 jaar en de oudste man in zijn soort van Europa. Dat Karl zo oud is, is bijzonder. Dat Karl zelf ook schildert, is uniek. Hij wordt daar niet toe gedwongen of op getraind. Het zijn spontane uitingen van zijn expressieve vaardigheden. De laatste twee jaar heeft Karl geen zin meer om te schilderen. Dit schilderij is daarom waarschijnlijk het allerlaatste schilderij dat Karl heeft gemaakt. En dat maakt het een echt collectors item!

Tot en met 31 mei kan men via Marktplaats een bod uitbrengen op het schilderij van Karl. De hoogste bieder zal de trotse eigenaar worden van een echte 'Karl' en een certificaat van echtheid ontvangen.


- - - einde bericht - - -



Ingezonden persbericht