Vereniging Eigen Huis

Discussie koopsubsidie Vereniging Eigen Huis leidt tot kamerbesluit

De Tweede Kamer wil coulance voor de 1353 huizenkopers die dachten in aanmerking te kunnen komen voor een koopsubsidie maar buiten de boot vielen. Zij moeten alsnog aanspraak kunnen maken op de regeling. Een meerderheid van de Tweede Kamer (CDA, PvdA, GroenLinks en VVD) wil demissionair minister Eimert van Middelkoop (Wonen) daartoe bewegen. Dat bleek vandaag tijdens een debat.

Huizenkopers te laat geïnformeerd
De huizenkopers tekenden een koopovereenkomst met het idee subsidie van de overheid te krijgen. De daarvoor bestemde pot was echter al leeg. De mensen zouden daarover onvoldoende geïnformeerd zijn door de overheidsinstantie Agentschap NL, de uitvoeringsorganisatie van de koopsubsidie. Van Middelkoop wil nog even uitzoeken of er juridische bezwaren kleven aan een coulanceregeling, die hem ongeveer 10 miljoen euro zal kosten. De Kamer geeft hem tot donderdag om een en ander uit te zoeken.

Vereniging Eigen Huis doet beroep op Kabinet
Vereniging Eigen Huis startte op 30 maart 2010 de discussie over de afschaf van de koopsubsidie en kwam 6 mei naar buiten met het bericht dat Agentschap NL de sluitingsdatum van koopsubsidie laat gemeld heeft, waardoor koopstarters, hypotheekadviseurs en geldverstrekkers op het verkeerde been werden gezet. De vereniging deed toen een dringend beroep op het Kabinet om iedereen die gedupeerd wordt door de onjuiste berichtgeving over het einde van de koopsubsidie tegemoet te komen met een coulanceregeling.

Meer informatie
Vereniging Eigen Huis: Voortijdig einde koopsubsidie brengt starters in problemen
Vereniging Eigen Huis: Wankele woningmarkt wordt onderuit gehaald"
Budget koopsubsidie sneller op dan verwacht Koopsubsidieregeling

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 19 mei 2010
____________________