Provincie Flevoland
Gedeputeerde John Bos vertrekt bij provincie

Publicatiedatum: 20 mei 2010

Na ruim zeven jaar als gedeputeerde bij de provincie Flevoland te hebben gewerkt, gaat John Bos in september aan de slag als algemeen directeur bij Sportstad Heerenveen. "Bij de provincie ging het om het verder opbouwen van dit jonge land. Dat heb ik steeds met heel veel plezier gedaan. Ook in mijn nieuwe functie gaat het om het doorontwikkelen van een brede basis. Een uitdaging waar ik veel zin in heb."

John Bos werd na een periode van twee jaar als Statenlid, in 2003 lid van het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland voor de PvdA. Hij was in deze functie verantwoordelijk voor Jeugdbeleid en jeugdzorg, Onderwijs, Zorg en Welzijn, Sport, Wonen, Water en Facilitaire Zaken. Daarnaast was hij bestuurslid van de koepel van provincies, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en voorzitter van de Commissie Sociaal beleid van het IPO. In Europees verband vertegenwoordigde hij de provincie in de Assembly of European Regions (AER).

Resultaten

Op het gebied van jeugdzorg heeft John Bos de afgelopen jaren gezorgd voor snellere en betere jeugdzorg aan jongeren, en een betere sturing op de instellingen. Mede door zijn inzet heeft het ziekenhuis in Lelystad anderhalf jaar geleden een doorstart kunnen maken en is de zorg behouden gebleven voor Noord en Oost-Flevoland. Op het gebied van onderwijs is onder zijn verantwoordelijkheid een convenant gesloten met de Hogeschool Windesheim en betrokken gemeenten. Het provinciehuis is onder zijn leiding uitgebreid en gerenoveerd. Vorig najaar heeft de sport een flinke impuls gekregen met het nieuwe sportbeleid 2010 - 2013 `Flevoland, sportiefste provincie'.

Verder ontwikkelen

John Bos: "Ik kijk met grote voldoening en trots terug op mijn werk bij de provincie. Het was geweldig om te doen, samen met collega's, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Sportstad Heerenveen is een mooie combinatie van sport, onderwijs en gezondheid. Het concept ligt er, aan mij de taak om de potentie eruit te halen die erin zit. Mijn ervaring en ambitie op het gebied van besturen, ondernemen en managen komen daarbij goed van pas. Ik vind het ontzettend leuk die in te zetten in een nieuwe, sportieve omgeving."