Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bekeuring voor rijden zonder rijbewijs

Publicatiedatum: 20-5-2010 11:25:27

ARNHEM - Bij een controle op de Klompelaan op woensdagmiddag 19 mei troffen agenten een 16-jarige meisje uit Arnhem rijdend op een scooter aan. De Arnhemse bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en kreeg hiervoor een bekeuring.
(054645)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man mishandelt vrouw

Publicatiedatum: 20-5-2010 11:25:09

ARNHEM - Een 29-jarige man uit Arnhem is woensdag 19 mei omstreeks 19.00 uur in de wijk Presikhaaf aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats.

Naar aanleiding van een melding trof de politie die middag de vrouw aan op het balkon van een woning in wijk Presikhaaf. De vrouw verklaarde dat zij ruzie met de man had gehad, waarbij hij haar met een mes zou hebben bedreigd. Ook zou hij diverse goederen in de woning hebben vernield, De man had de woning daarna verlaten. Begin van de avond meldde hij zich op het politiebureau en is hij aangehouden terzake mishandeling.
(054624)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 20-5-2010 11:23:02

ARNHEM - Een 22-jarige vrouw uit Arnhem is woensdagmiddag 19 mei op de Ketelstraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw verklaarde enkele sieraden uit de winkel te hebben meegenomen zonder daarvoor te betalen. Toen zij door de detectiepoortjes wilde lopen, werd zij aangehouden door oplettend winkelpersoneel die de politie waarschuwde. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
(054585)

ARNHEM - Twee 16-jarige Arnhemse jongens zijn op woensdagmiddag 19 mei aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel op het Velperplein.
Het tweetal zou een computerspel uit de winkel hebben meegenomen en de kassa zijn gepasseerd zonder te betalen. Winkelpersoneel hield de jongens aan en waarschuwde de politie, die het tweetal overbracht naar het politiebureau voor verhoor.
(054650)

ARNHEM - Een 26-jarige man uit Huissen is woensdagmiddag 19 mei aangehouden op de Kronenburgpassage op verdenking van winkeldiefstal. De man zou daar een winkel zijn binnengelopen en zich verdacht hebben gedragen. Hierop waarschuwde het winkelpersoneel de beveiliging die zagen dat de man diverse artikelen in zijn tas deed en de kassa passeerde zonder te betalen. De Huissenaar rende daarna weg, waarop beveiligingspersoneel de achtervolging inzette. De verdachte zou diverse toiletartikelen naar het beveiligingspersoneel hebben gegooid, maar kon worden aangehouden. Bij de aanhouding ontstond een schermutseling waarbij de verdachte de beveiliger in zijn gezicht zou hebben gespuugd. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
(054660)

ARNHEM - Op de Steenstraat heeft de politie woensdag 19 mei een 54-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal, belediging en het plegen van verzet. De vrouw zou in een winkel door de alarmpoortjes zijn gelopen waarna het alarm afging. Winkelpersoneel vroeg aan de vrouw of ze even in haar tas mochten kijken. De vrouw zou dit hebben geweigerd en het personeel uitgescholden hebben, waarop de politie werd gewaarschuwd. Die vroeg de vrouw haar tas te mogen controleren, maar ook dit weigerde zij, waarna zij werd aangehouden. Bij de aanhouding verzette de vrouw zich hevig door in het gezicht van agenten te spugen en beledigingen te uiten. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. (054671)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---