Politie Drenthe

Donderdag 20 mei 2010

Provincie Drenthe, 20-05-2010

Verkeerscontroles N 33, N 34 en A 28

Woensdagmorgen hield de politie uitgebreide verkeerscontroles op de N 33, N 34 en A 28. Voor deze controles zijn opvallende en onopvallende politieautos, motoren en radarposten ingezet. Er werd in het bijzonder gecontroleerd op het rijgedrag van weggebruikers. Deze controles worden regelmatig gehouden in antwoord op de ernstige ongevallen op deze wegen.

Bekeurd werd voor de volgende overtredingen;

15 x voor het niet handsfree bellen

7 x voor het niet dragen van een autogordel

3x voor het geen richting aangeven

3 x voor het overschrijden van een doorgetrokken streep

2 x voor het bumperkleven

1 x voor het keren op de autoweg

1 x voor overschrijding van een verdrijvingvlak

1 x voor het onvoldoende rechts houden

1 x voor het rijden zonder goedwerkende remlichten

6 x overschrijden van de maximumsnelheid (geconstateerd tijdens het volgen)

De radar snelheidapparatuur registreerde de volgende aantallen:

A 28 - 6613 passanten, waarvan 905 te snel. Hoogste snelheid 191 km/u

N 34 - 2100 passanten, waarvan 90 te snel. Hoogste snelheid 132 km/u

N 33 - 5057 passanten, waarvan 147 te snel. Hoogste snelheid 134 km/u

Gewonden in het verkeer

HOOGEVEEN Bij een verkeersongeval op de fietsoversteekplaats bij de rotonde in de Griendtsveenweg met de Rembrandstraat in Hoogeveen, raakte woensdagmiddag een 89-jarige vrouw uit die plaats gewond. Ze stak op haar scootmobiel de Griendtsveenweg over en kwam daarbij in botsing met een auto die werd bestuurd door een 50-jarige inwoner van Beilen. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

EMMEN Op de Zuiderstraat in Emmen raakte woensdagmorgen een 11-jarige fietster uit die plaats licht gewond bij een verkeersongeval. Het meisje fietste in een groep en stak plotseling de rijbaan over. Op dat moment haalde een 18-jarige automobiliste uit Groningen net het groepje fietsers in. Een aanrijding volgde waarbij het meisje gewond raakte. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Aangehouden op verdenking ontucht

MEPPEL - Een 38-jarige man uit Meppel heeft bekend dat hij ontuchtige handelingen heeft gepleegd met twee minderjarige meisjes. De man is op 3 mei aangehouden. Op 12 mei is hij door de Raadkamer voor 90 dagen in bewaring gesteld. Hij blijft tot de rechtbankzitting in voorlopige hechtenis.

De man werd aangehouden nadat de ouders van één van de slachtoffertjes aangifte hadden gedaan bij de politie. De verdachte verklaarde na zijn aanhouding dat hij ontuchtige handelingen heeft gepleegd bij twee minderjarige meisjes. Ook de ouders van het tweede meisje hebben aangifte gedaan. Alles speelde zich af in de privésituatie van de verdachte. De meisjes zijn geen familie van de man. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden dat meer kinderen slachtoffer van deze verdachte zijn geworden. Het politieonderzoek kan naar verwachting op korte termijn worden afgesloten.

Politie vordert rijbewijzen in

BEILEN Een 18-jarige bromfietser uit Hoogersmilde is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De jongeman reed op zijn bromfiets met een snelheid van 77 km per uur over de Beilervaart. Bovendien reed hij heel dicht achter een voor hem rijdende bestelauto. De jongeman werd staande gehouden en kreeg een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding (32 km te snel) en het niet houden van voldoende afstand. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ASSEN Op de A28 ter hoogte van Assen vorderde de politie woensdagmorgen het rijbewijs in van een 53 jarige automobilist uit Hoogezand. De man overschreed de geldende maximumsnelheid met 64 km. Zijn snelheid werd vastgesteld tijdens een radarcontrole waarop hij door een politiepatrouille werd staande gehouden.

Inbraak benzinestation

BEILEN Drie nog onbekende mannen hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een benzinestation aan de Kanaalweg in Beilen. Met grof geweld werden een buitendeur en een binnendeur geforceerd. Men verdween met een nog onbekende hoeveelheid rookwaren. Getuigen zagen rond 03.40 uur drie mannen weg lopen bij de tankshop. Ze droegen een capuchon en verdwenen in de richting van de brandweerkazerne.

Noodlottig ongeval

NIEUW WEERDINGE Donderdagmorgen omstreeks 05.00 uur trof een voorbijganger in het water langs de Siepelveenwijk in Nieuw Weerdinge het stoffelijk overschot aan van een 69-jarige inwoner van die plaats. Vlak bij de plaats waar de man in het water werd gevonden lag een bromfiets in de berm. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de man al rijdend met zijn bromfiets in de berm terecht is gekomen. Vervolgens is hij over de kop geslagen, in het water terecht gekomen en overleden. De man heeft waarschijnlijk langere tijd in het water gelegen.

Jongeman ernstig gewond politie stelt onderzoek in

NIEUW AMSTERDAM De politie is een onderzoek gestart naar de omstandigheden waaronder in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige jongeman uit Nieuw Amsterdam ernstig gewond is geraakt. Kort na 05.00 uur belde de jongen zijn vader met de melding dat hij gewond in de Sportlaan in Nieuw Amsterdam lag. De vader trof zijn zoon bewusteloos aan in deze straat. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen en later naar het Martiniziekenhuis in Groningen waar hij inmiddels aan verwondingen aan zijn hoofd is geopereerd. De politie heeft in de Sportlaan een sporenonderzoek ingesteld. Zodra de jongeman daartoe in staat is wordt van hem een aangifte opgenomen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.