Gemeente Eemsmond


Eemsmond valt in de prijzen
dinsdag 18 mei 2010

De gemeente Eemsmond heeft gisteren de titel Gemeente van het Jaar 2010 gewonnen in de categorie gemeenten tot 20.000 inwoners. Eemsmond wint in deze categorie omdat zij goed scoort op openbare ruimte & afval, wonen en veiligheid.

Veel Eemsmonders hebben hun gemeente hoog gewaardeerd, waardoor de titel een jaar lang met trots gedragen mag worden. Burgemeester Marijke van Beek over de titel 'Het krijgen van een prijs is altijd fijn, maar wat deze prijs zo bijzonder maakt is dat deze waardering van onze inwoners zelf komt. Dat geeft een heel goed gevoel.'

Meer dan 67.000 burgers hebben dit jaar hun mening gegeven over hun eigen gemeente. Alle 431 gemeenten in Nederland zijn in het onderzoek kwalitatief beoordeeld op openbare ruimte & afval, wonen, verkeer & vervoer, jeugd & welzijn, werk & ondernemen, recreatie & toerisme en de dienstverlening van de gemeente. Gemeenten hadden de mogelijkheid hun inwoners op te roepen deel te nemen aan het onderzoek, bijvoorbeeld via een banner op de website. Mede hierdoor zijn er dit jaar 113 gemeenten in geslaagd het minimumaantal van 100 beoordelingen te behalen. Het minimumaantal van 100 beoordelingen is nodig om de representativiteit van het onderzoek te waarborgen.

In verschillende categorieën zijn prijzen uitgereikt. Per provincie, naar inwoneraantal en een overall titel. De Zeeuwse gemeente Goes heeft de overall titel Gemeente van het jaar gewonnen.