NVLF



---

20 mei 2010
Algemeen

Taalkisten voor basisscholen in Zoeterwoude

Vier Zoeterwoudse basisscholen krijgen leskisten met spraak/taalmateriaal.

De vier Zoeterwoudse basisscholen ontvangen eind mei elk vier leskisten met spraak/taalmateriaal. De aanschaf van de taalkisten is geïnitieerd door de intern begeleiders van de scholen. Het initiatief wordt door de gemeente gefinancierd in het kader van een meerjarig spraak/taalproject.

Van het subsidiegeld zijn in totaal 16 taalkisten samengesteld. Op 25 mei worden de taalkisten om 15.00 uur feestelijk onthuld door burgemeester en portefeuillehouder onderwijs, Liesbeth Bloemen. De festiviteit vindt plaats in de aula van de Corbuloschool in aanwezigheid van alle intern begeleiders die het initiatief voor de aanschaf van de taalkisten hebben genomen.

Het spraak/taal project wordt in twee fases uit te voeren: fase 1 voor met name de voorschoolse voorzieningen en fase 2 voor de basisscholen. Fase 1 van het project houdt in dat preventieve logopedie wordt ingezet op de peuterspeelzalen en het kinderdagverblijf in Zoeterwoude. Dit in de vorm van een telefonisch spreekuur en logopedisch onderzoek op verzoek van de leidsters.

Fase 2 van het project richt zich op de basisscholen. Op initiatief van de intern begeleiders van de scholen heeft de gemeente leskisten met spraak/taal materiaal bekostigd. Van het subsidiegeld van de gemeente zijn in totaal 16 taalkisten samengesteld. De intern begeleider van de Corbuloschool heeft het initiatief gecoördineerd en voor de aanschaf van de materialen gezorgd.