Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Apeldoorn 20 mei 2010


|Apeldoorn - Drie noordelijke politieteams onder één dak | |
Met ingang van donderdag 20 mei 2010 zijn drie teams van de Apeldoornse politie gehuisvest in één politiebureau aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn. Het gaat om de teams Noord-West (voorheen gevestigd aan de Jachtlaan), Noord-Oost (voorheen gevestigd aan de Tannhauserstraat) en team Binnenstad (reeds gevestigd aan de Vosselmanstraat).


Landelijk wordt er op de politie bezuinigd. De politie in Apeldoorn ontkomt daar niet aan, maar bezuinigt liever op huisvesting dan op mensen. De huurcontracten van de twee noordelijke teams (Noord-West en Noord-Oost) liepen af en er is besloten deze contracten niet te verlengen. In het pand aan de Vosselmanstraat is voldoende plek voor de drie politieteams, daarom is deze ruimte in het bestaande politiebureau voor deze drie teams ingericht. Dit sluit ook aan bij de wens van de burger om in de binnenstad een politiebureau te bezoeken.


Bereikbaarheid

Het politiebureau aan de Vosselmanstraat is op werkdagen van 10:00 tot 12:00 uur open voor vrije inloop. De vrije inloop is bedoeld om vragen te stellen aan de politie, of om tips of aandachtspunten door te geven. Voorlopig blijft het politiebureau aan de Tannhauserstraat nog wel open voor vrije inloop tussen 10.00 en 12.00 uur. Dit geldt niet voor de Jachtlaan, dit bureau krijgt per direct een andere bestemming.


De huidige spreekuurlocatie van wijkagent Bart Poolman in Uddel op maandagavond in het dorpshuis (Blankeschot) blijft ook gehandhaafd. Daarnaast is het de bedoeling dat elke wijkagent een eigen inloopmogelijkheid op een locatie in de wijk krijgt. Zo blijft de politie altijd dicht bij de burgers. Over de invulling hiervan wordt nog verder nagedacht.


Aangifte doen aan de Europaweg

Het doen van aangifte vindt zoveel mogelijk op afspraak plaats op het politiebureau aan de Europaweg 79 in Apeldoorn. Dit politiebureau is op werkdagen van 8.00 -17.00 uur open voor vrije inloop. Op afspraak (via 0900-8844) kan men aangifte doen. Het opnemen van aangiften kan ingepland worden van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Om aangifte te doen hoeven burgers overigens niet altijd fysiek naar het politiebureau. Via de website www.politie.nl kunnen burgers voor een aantal delicten ook digitaal aangifte doen.


Bouwkundige aanpassingen

Op het politiebureau aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn zijn de afgelopen maanden bouwkundige aanpassingen verricht. De aanpassingen zijn verricht op de begane grond en een deel van de kelder van het gebouw. De bouwkundige aanpassingen hebben tot doel om
het gebouw weer op de wet- en regelgeving van 2010 aan te laten sluiten. Naast de begane grond en kelder hebben ook de tuin, inrit en het kunstwerk een opfrisbeurt gekregen.