Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Marco Rook ontvangt de Wolfert van Borselenpenning

Op woensdag 19 mei ontving Marco Rook uit handen van wethouder Karakus de Wolfert van Borselenpenning. Deze penning vernoemd naar de Zeeuwse edelman Wolfert van Borselen, die Rotterdam in 1299 stadsrechten verleende. De penning is bedoeld voor personen die een prominente rol hebben gespeeld op verschillende terreinen van de Rotterdamse samenleving. De penning werd in 1967 ingesteld en wordt uitgereikt door de gemeente Rotterdam.

De penning is van zilver en vertoont aan de voorzijde het ruiterzegel van Wolfert van Borselen. Bij de penning hoort ook een draagspeld.

Marco Rook nam op 31 maart afscheid als voorzitter van de deelgemeente IJsselmonde. In totaal is hij 12 jaar bestuurder, waarvan 5,5 jaar voorzitter van de deelgemeente geweest. Hij heeft deze penning ontvangen voor zijn vele verdiensten als Rotterdamse bestuurder. Marco heeft zich naast zijn rol als bestuurder voor de deelgemeente IJsselmonde, ook voor 100% ingezet voor de belangen van de stad Rotterdam. Op de penning staat daarom ook niet voor niets gegraveerd, Marco Rook, harde werker aan de toekomst van Rotterdam.