Gemeente Tilburg

Persbericht
20 mei 2010

Subsidie voor 17 kunstactiviteiten

In totaal EUR 60.739,- voor projecten in de tweede helft van 2010

De gemeente ondersteunt zeventien kunstactiviteiten die in de tweede helft van 2010 plaatsvinden, in het kader van de subsidieregeling incidentele kunstactiviteiten (IKA). Zo gaat Paul Bogaers een boek maken met als titel 'Upset Down' met een selectie van zijn fotografische werk. Stichting Meating gaat een tentoonstelling organiseren en een nevenprogramma met als onderwerp mens/en/vlees. Dit gebeurt in samenwerking met een aantal nieuwe kunstenaars en mogelijk ook in samenwerking met de Academie voor Beeldende Vorming.

Playgrounds Festival ontvangt een bijdrage voor het evenement OFFSCREEN dat plaats vindt op 7 en 8 oktober 2010. Dit festival wil het kunstklimaat en de creatieve industrie in Tilburg stimuleren. Dit zijn slechts vier voorbeelden van de 17 activiteiten waaraan de gemeente subsidie verleent. In totaal gaat het hier om een bedrag van EUR 60.739,-.

Stimuleren vernieuwende culturele activiteiten

Met de IKA-subsidies wil de gemeente culturele activiteiten stimuleren en promoten waarvan een positieve, vernieuwende en versterkende werking uitgaat. Twee maal per jaar kunnen individuele kunstenaars en organisaties/instellingen een aanvraag indienen. De subsidie biedt met name jonge kunstenaars de mogelijkheid zich artistiek te ontwikkelen. Twee onafhankelijke, externe commissies, één voor de podiumkunsten en één voor de beeldende kunst, geven advies. De commissie Beeldende Kunst ontving voor de tweede helft van 2010 in totaal 22 aanvragen en adviseerde bij 11 projecten positief. De commissie Podiumkunst en Kleine Festivals heeft 14 aanvragen ontvangen en adviseerde over 6 positief.

Meer informatie over IKA is te vinden op
http://www.tilburg.nl/subsidiewijzer


---