Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 20-05-2010

Lang speurwerk levert twee woninginbrekers op

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De politie heeft vannochten twee mannen van 20 en 21 jaar, afkomstig vermoedelijk uit Belgie aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Vang. Beiden zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 09.00 uur de melding van een inbraak in een woning in de Vang. De daders zouden vermoedelijk nog in de omgeving vertoeven. Diverse politieeenheden spoedden zich ter plaatse. Daar troffen ze een verbroken achterdeur van een woning aan. In de directe omgeving stond een auto met buitenlandse kentekenplaten geparkeerd die na onderzoek niet thuis hoorde in de wijk. De politie zette tijdens haar zoektocht in de omgeving het middel SMS-Alert in. Politiehonden speurden de omgeving af. Na een uitgebreid onderzoek troffen agenten een uur na de melding twee verdachten aan in de landerijen. In hun kleding vond de politie de buit, betreffende sieraden uit de woning.

Dronken automobiliste botst op stilstaande auto's

OUDEMOLEN - Bij een eenzijdig verkeersongeval gisteravond raakte een 47-jarige automobiliste gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal.

Rond 23.00 uur reed de 47-jarige vrouw als bestuurster van een auto over de Stadsedijk. Daar had ze haar auto niet meer onder controle en botste op twee stilstaande auto's. Ten gevolge van de klap liep ze letsel op. Op het moment dat de agenten haar aanspraken bleek ze onder invloed van alcohol te verkeren. De vrouw weigerde in het ziekenhuis alle medewerking te verlenen ten behoeve van het onderzoek. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Politie treft imitatiewapen aan bij Bredanaar

ZEVENBERGEN - De politie heeft gisteravond, op een parkeerplaats aan de Pastoor van Kessellaan een 21-jarige Bredanaar aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet. Agenten stelden rond 20.00 uur op het parkeerterrein een onderzoek in nadat een oplettende getuige gemeld had gezien te hebben dat een man met een vuurwapen rond liep. Ter plaatse troffen de agenten meerdere personen aan. Tijdens controle vond de politie in de auto van de 21-jarige een imitatiepistool. Het wapen is in beslag genomen.

Vader aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gistermiddag in een woning in Bergen op Zoom een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 12-jarige dochter te hebben mishandeld. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en haar vader kregen gisterochtend een conflict naar aanleiding van een gebeurtenis eerder. Dit conflict mondde uit in een mishandeling. De verdachte greep volgens verklaringen zijn dochter bij haar keel. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af. hij verklaarde haar niet bij de keel maar kin vastgepakt te hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt drietal aan voor greep in de kassa

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De politie heeft gisterochtend drie vrouwen van 26, 35 en 50 jaar, afkomstig uit 's-Hertogenbosch en rosmalen
aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht geld te hebben weggenomen bij een tuincentrum aan de Moerdijkseweg.

Rond 11.15 uur ontving de politie de melding dat een 49-jarige aangever achter een auto reed met daarin drie vrouwen die kort daarvoor vermoedelijk geld uit de kassalade hadden ontvreemd. Het lukte agenten de auto op de provinciale weg, tussen Zevenbergen en Klundert te laten stoppen. De aangever verklaarde dat een medewerkster van het
tuincentrum die ochtend door één van de drie vrouwen werd opgehouden en afgeleid, terwijl de andere twee zich verplaatsten richting de ruimte waar zich de kassa bevind. De medewerkster vertrouwde de gang van zaken niet en controleerde direct na het gesprek de kassa. Er bleek geld verdwenen te zijn. Het drietal reed op dat moment weg in een auto waarvan de kofferdeksel geopend was, mogelijk om het kenteken af te schermen. De aangever informeerde de politie en volgde de vrouwen. Het drietal legde op het bureau een ontkennende verklaring af.

Politie waarschuwt voor agressieve verkoopmethoden aan de voordeur

BERGEN OP ZOOM / HUIJBERGEN - De politie waarschuwt voor groepen mensen met buitenlandse nationaliteiten, waaronder Ieren, Engelsen, Polen en Bulgaren die er agressieve verkoopmethoden op na houden. De mannen bezoeken woonwijken en bieden gedupeerden aan de deur verschillende diensten aan zoals het ophogen van opritten, het verdelgen van onkruid of het omspitten van tuinen. Op slinkse wijze bewegen ze vervolgens bewoners vooruit te betalen. Na betaling verdwijnen ze, zonder daarbij enige arbeid te verrichten.

De politie ontving de afgelopen twee weken enkele meldingen van bewoners van de Heijmansven en de Weg naar Wouw in Huijbergen en op de Binnenbandijk in Bergen op Zoom die de verkooptechnieken van deze groepen verdacht vonden. Naast meerdere meldingen heeft de politie nog geen aangifte opgenomen. Helaas heeft niet iedereen goede bedoelingen die bij u aanbelt.
De politie geeft daarom een aantal preventie tips:
Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharen slijpen, schoorsteenvegen, goten vegen ramen lappen, andere
schoonmaakwerkzaamheden, leg dan van tevoren schriftelijk de prijs vast. Anders betaalt u achteraf misschien veel te veel. Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is kunt reclameren.
Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. De verkoper moet u wettelijk 8 dagen bedenktijd geven, zodat u nog kunt annuleren.
Als onbekenden in nood aan de deur komen en vragen of ze het
alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.
Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat.
Laat een collectant niet onbewaakt achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld. Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.
Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-05-2010 13:20 | © Regio Midden en West Brabant |