ChristenUnie




Stabiliteits- en Groeipact te grabbel gegooid

donderdag 20 mei 2010 13:38 Bij de stemming in het Europees Parlement over het rapport Hoang Ngoc over de houdbaarheid op lange termijn van de overheidsfinanciën in de context van het economisch herstel, reageerde Europarlementarier Peter van Dalen (ChristenUnie) onthutst op de amendementen die sommige collega's indienden.

De rapporteur heeft enkele onthutsende amendementen ingediend op zijn eigen rapport. Alle teksten die gaan over solide overheidsfinanciën, schendingen van het Stabiliteits- en Groeipact die gestopt moeten worden en het belang van strikt toezicht op de naleving van het SGP, wilde de rapporteur schrappen. Een onthutsende visie! Die nota bene gesteund is door 250 voornamelijk linkse collega´s.

De visie van de rapporteur en zijn 250 medestemmers is de visie die de economie van de lidstaten kapot maakt. Hoe is het mogelijk dat er 250 EP-ers zijn die de tering niet naar de nering willen zetten. 250 EP-ers die het vertikken te begrijpen, dat Luilekkerland echt niet bestaat. Het zal in alle lidstaten veel zweet en tranen kosten om de schulden te saneren, de financiën op orde te krijgen en nu echt een andere koers te gaan varen. Natuurlijk is dat een harde, en voor de kiezers niet prettige boodschap, maar als we dit niet doen gaat heel Europa failliet. De weg van die 250 geeft aan hoe de houdbaarheid van de overheidsfinanciën in heel korte termijn om zeep kan worden geholpen. Gelukkig werden deze amendementen verworpen.