Lisa Westerhof en Lobke Berkhout worden ambassadeurs van Dark & Light

20/05/2010 13:30

Dark & Light Blind Care

Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn sinds vandaag officieel ambassadeurs van Stichting Dark & Light. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens een perspresentatie in Medemblik. Daar werd ook de nieuwe boot van de zeilsters onthuld en gedoopt door niemand minder dan Henk Gemser. Lisa en Lobke zijn regerend wereldkampioen in de Olympische 470 klasse. Zij zijn nu volop in voorbereiding voor het WK dat in juli in Scheveningen wordt gehouden.

Via sponsor LensExpress.nl kwamen Lisa en Lobke in aanraking met Stichting Dark & Light. Deze stichting zet zich in voor visueel gehandicapten in Afrika en Azië. Lobke voelde zich direct aangesproken om zich voor dit doel in te zetten.

Lobke Berkhout: "Zeilen is spelen met de elementen. Maar bovenal kijken! Kijken naar de wolken, kijken naar je tegenstanders, kijken naar de wind op het water, kijken naar iedere winddraaiing die ons weer winst op kan leveren. Zonder ZICHT zouden wij onze passie niet kunnen beoefenen! Goed kunnen zien is een groot voorrecht. En dan te bedenken dat in Afrika en Azië veel mensen onnodig blind door het leven gaan! Bijvoorbeeld omdat er geen oogarts in de buurt is. Of omdat medicijnen ontbreken om een oogaandoening te genezen. Daarom wil ik me graag inzetten om aandacht te vragen voor dit urgente probleem en voor het werk van Stichting Dark & Light."

Stichting Dark & Light bouwt via lokale organisaties aan betere oogzorg in Afrika en Azië. Preventie van blindheid is de belangrijkste doelstelling. Daarnaast worden blinden en slechtzienden geholpen met onderwijs, hulpmiddelen en voorlichting om hun isolement te doorbreken. Momenteel worden ruim 40 projecten in twaalf landen ondersteund.





http://www.darkandlight.org