Politie Limburg-Zuid

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling 10-jarige jongen

Een tienjarige jongen uit Geleen heeft vandaag met zijn vader aangifte gedaan van mishandeling. Het jonge slachtoffertje is donderdag 6 mei door zes jongens flink mishandeld en bedreigd. Uit angst durfde hij thuis niets te vertellen, maar afgelopen dinsdag werd het teveel en vertelde hij het verhaal op school.

De jongen fietste 6 mei tussen 11 en 12 uur over de Meeuwenlaan in Geleen toen er plotseling zes jongens op hem af kwamen rennen, uit de Lijsterstraat. Ze grepen hem vast en trokken hem van de fiets. Twee jongens hielden vervolgens

het slachtoffer vast, terwijl de andere vier hem schopten en sloegen. Ook werd een mes tevoorschijn gehaald waarmee werd gedreigd. Een van de daders zette het mes in het gezicht van de doodsbange jongen en maakte een oppervlakkig sneetje. Vervolgens werd hij bedreigd en werd er gezegd dat hij niets mocht vertellen over het voorval. Uit angst zweeg de jongen bijna twee weken, maar afgelopen dinsdag kwam het hoge woord er toch uit.

Signalement en getuigenoproep

Over de zes daders kan worden aangegeven dat ze allemaal een petje droegen, vermoedelijk rond de 16 jaar zijn en ongeveer 1.65m lang. Twee van hen hadden een blanke huidskleur, vier een licht getinte huidskleur. De politie is dringend op zoek naar getuigen van deze laffe mishandeling. Heeft u de mishandeling gezien op donderdag 6 mei op de Meeuwenlaan of is u iets

anders opgevallen? Heeft u het groepje daders misschien die dag ergens gezien of weet u wie het (kunnen) zijn? Bel dan met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0900 - 7000 (gratis).

20-05-2010, Sittard-Geleen