Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg , 20-05-2010

Dode man aangetroffen in Tilburgse woning (2e bericht)

TILBURG: In aansluiting op de berichtgeving over het aantreffen van een dode man die vermoedelijk door misdrijf om het leven is gekomen in een woning aan de Enschotsestraat het navolgende.

Zoals eerder gemeld werden in de woning twee mannen van 27 en 59 jaar aangehouden. Deze mannen zouden ook in het pand daar woonachtig zijn. De politie heeft vannacht omstreeks 01.10 uur op het NS-Plein nog twee arrestaties verricht. Het gaat om een 23-jarige Tilburger en een 23-jarige man uit Eindhoven. Ook zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het incident. Alle verdachten met uitzondering van de Eindhovenaar zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Dinsdagmiddag kwam om 17.00 uur de melding binnen dat de GGD gevraagd was naar een woning aan de Enschotsestraat te gaan in verband met een onwelwording met reanimatie. Twee bikers gingen ter plaatse om de ambulancedienst te assisteren. Ter plaatse vertelde een van de verpleegkundigen dat het slachtoffer was overleden. Hij bleek in een van de kamers te liggen van de woning. De technische recherche is gisteren begonnen met een uitgebreid onderzoek. De rechter-commissaris en de Officier van Justitie zijn ter plaatse gekomen om leiding te geven aan het onderzoek.

De eerste bevindingen van het onderzoek wijzen inderdaad uit dat er sprake is van een geweldsmisdrijf. Morgen zal sectie verricht worden op het slachtoffer. Het gaat vermoedelijk om een 38-jarige man die daar woonde. Zijn identiteit is echter nog niet definitief vastgesteld. De politie onderzoekt of een deel van het gebeuren zich op straat heeft afgespeeld. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het nummer 0900-8844.

Tilburger moet nog 60 dagen zitten

TILBURG: Een 23-jarige Tilburger is woensdagmiddag tijdens een controle aangehouden omdat hij nog 60 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Een politieman zag een scooter rijden met een bestuurder die geen helm droeg. Hij zette de scooterrijder aan de kant. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Bij navraag via de Meldkamer bleek dat hij ook nog gezocht werd en vermeld stond in het opsporingsregister omdat hij nog 60 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.

Oplettende getuige zet politie op het spoor van potentiële inbrekers

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.35 uur na een tip op de Postelse Hoeflaan twee mannen, 23 en 35 jaar uit Breda aangehouden nadat in hun auto inbrekersgereedschap was aangetroffen.

Een alerte getuige belde vannacht de politie toen hij een auto met vier personen daarin zich die verdacht zouden gedragen. De agenten troffen de door de melder bedoelde auto op de Postelse Hoeflaan. Er zaten twee mannen in. De agenten troffen in de auto handschoenen,
schroevendraaiers en een paar sportschoenen aan. De mannen waren erg bezweet. Ze vertelden een ongeloofwaardig verhaal over hun aanwezigheid daar. De 35-jarige inzittende bleek bovendien nog gezocht te worden in verband met een medeplichtigheid aan diefstal. Hierop zijn beide mannen, wegens het bezit van inbrekerswerktuigen, ingevolge de plaatselijke APV aangehouden en ingesloten.

Politie onderzoekt mishandeling in Tilburgse woning

TILBURG: De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.30 uur in een woning in de Besterd een 31-jarige Poolse man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 30-jarige landgenoot. Het slachtoffer deed aangifte. Hij verklaarde dat in de keuken een medebewoner hem om geld vroeg. Hij veronderstelt dat die man onder invloed was van drugs. Toen hij het geld niet gaf, werd hij door die man meerdere keren tegen zijn gezicht geslagen. Hij had meerdere verwondingen op zijn gezicht en een bebloede wang. De verdachte ontkent de mishandeling, hij verklaarde dat hij wilde dat het slachtoffer de woning zou verlaten, omdat deze vanwege zijn drugsgebruik juist voor onrust zorgt.

Inbreker blijkt verwarde man te zijn

OISTERWIJK: Agenten hebben woensdag omstreeks 19.30 uur in een appartement aan de Majorlaan na een melding van inbraak, een 30-jarige verwarde Tilburger aangehouden. Hij bleek een ruit ingeslagen te hebben en was vervolgens de woning binnen gegaan. De inbraak was gezien door omwonende die politie waarschuwden. De agenten zetten de woning aan de voor- en achterzijde af. De wijkagent zag vanaf de voorzijde dat de verdachte op de bank lag en kennelijk deed alsof hij thuis was. Een andere agent ging via het raam naar binnen en maakte contact met de verdachte. Op dat moment kwam ook de bewoonster thuis. De indringer bleek niet terug gekeerd te zijn van een verlofuurtje van een
instelling. Een medewerker vertelde dat de verdachte een psychose had en dat hij zich in het geheel niet bewust was van hetgeen hij gedaan had. De benadeelde deed aangifte. Zij vertelde dat naast de vernieling van het raam, de inbreker alleen een blikje energy drank had
opgedronken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-05-2010 13:44 | © Regio Midden en West Brabant |