Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 20 mei

Alkmaar, 20-05-2010 o 13.00 uur

Snelheidscontrole

Zwaagdijk, woensdag 19 mei

Op woensdag werd tussen 10.40 en 13.40 uur een snelheidscontrole gehouden op de Westfrisiaweg N302 in Zwaagdijk. Van de 1810 passanten reden er 51 sneller dan de toegestane 100 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 143 km per uur.

Op de Zwaagdijk Oost werd ook gecontroleerd. Hier passeerden 312 voertuigen de controleplaats. Vijftig bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 80 km per uur.

Alle overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Bedreiging met mes

Alkmaar, woensdag 19 mei

Op woensdagavond omstreeks 22.15 uur werd een 36-jarige Alkmaarder met een mes bedreigd op de Westerweg in zijn woonplaats. De man reed op een fiets toen er plotseling een man voor hem op het fietspad sprong. De man had een mes in zijn hand waar hij het slachtoffer mee bedreigde. Ook andere voorbijgangers werden bedreigd.

Op basis van het opgegeven signalement trof de politie de man in de omgeving aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd teruggevonden in de bosschages. De verdachte was een 41-jarige man uit Alkmaar.

Bromfietser onderuit

Alkmaar, donderdag 20 mei

Op donderdagmorgen omstreeks 00.20 uur reed een 45-jarige Alkmaarder op een bromscooter over de Drechterwaard in Alkmaar. Op de plaatst waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd kwam hij met een wiel van de scooter in een geul terecht. De bromfietser kwam ten val en brak vermoedelijk een sleutelbeen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Vernieling

Hoorn, woensdag 19 mei

Op woensdagavond omstreeks 22.00 uur hield de politie twee mannen aan wegens vernieling. Getuigen hadden gezien dat de mannen op de Veemarkt in Hoorn een motorfiets en enkele bromfietsen omgooiden. Zij waarschuwden de politie die de mannen korte tijd later in de omgeving aan konden houden. Beide mannen verkeerden onder invloed van alcohol. Het ging om een 36-jarige man uit Hoorn en een 53-jarige man uit Zwaag. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Henneprooidag

Hoorn, woensdag 19 mei

Op woensdag werd een henneprooidag gehouden in Hoorn en omgeving. In totaal werd onderzoek ingesteld in vijf panden. Overal werden hennepkwekerijen aangetroffen. In alle gevallen gaat de gemeente over tot bestuurlijke aanpak vanwege gevaarzetting voor de omgeving. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling verhaald worden op de dader. Woningstichting Interimair zal een procedure opstarten om de huurders van de woningen aan de Stijl en Mathilde Wibautstraat uit hun woning te zetten.

In een woning aan de Kieftentuin werd een plantage aangetroffen met 153 planten. Tevens werd geconstateerd dat elektriciteit buiten de meter om werd gestolen. De bewoner van het pand, een 35-jarige man, werd aangehouden en verhoord.

Op de zolder van een woning aan de Ekster trof de politie een kwekerij met 65 planten en 55 stekjes. Hier bleek geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Op het Gerard den Braberhof vond de politie op zolder een kwekerij met 217 potten waaruit de hennep net geoogst was. Er was sprake van diefstal van stroom.

In de Mathilde Wibautstraat werd een kwekerij aangetroffen met 69 platen. De bewoner verklaarde dat het de eerste oogst zou worden. In deze woning werd ook diefstal van stroom geconstateerd.

Op de Stijl trof de politie een professionele kwekerij aan met maar liefst 330 planten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom.

Aanrijding met letsel

Callantsoog, woensdag 19 mei

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte fietser ernstig gewond bij een aanrijding op de kruising Rijksweg N9 en de Parallelweg in Callantsoog. De man reed op een fiets over de Parallelweg in de richting Den Helder. Over de Rijksweg kwam vanuit de richting Schagen een bestelbus, bestuurd door een 43-jarige man uit Den Helder. Hij sloeg op de kruising linksaf in de richting Callantsogervaart. De fietser en de bestuurder van de bus hadden elkaar te laat in de gaten. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser letsel opliep. Hij werd met gebroken ribben en mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De fietsers is nog niet gehoord. Persoonsgegevens zijn nog niet bekend.