Gemeente Borsele

Nieuw theaterseizoen `Borsele Cultureel' met veel bekende namen

In het nieuwe theaterseizoen komen er weer bekende namen naar De Stenge in Heinkenszand. Het programma van `Borsele Cultureel 2010-2011' biedt maar liefst zestien voorstellingen van onder andere Javier Guzman, Sjaak Bral, Joris Linssen, de Sanseveria's, Het Volk, Mark van de Veerdonk en Danny Vera en The Flying Electras. Met cabaret-, muziek-, toneel-, kleinkunst-, en musicalvoorstellingen is er voor ieder wat wils.

Willem Vermandere opent met de voorstelling `Alles gaat over' op vrijdag 1 oktober het nieuwe theaterseizoen. Hij kan als geen ander liedjes over het leven, personen, gebeurtenissen en de maatschappij op een conferenceachtige manier en met een unieke mimiek aan elkaar breien. Op vrijdag 15 oktober laten Ernesto, Marcellino en Wilfried Finkers de hoogtepunten van de zeven cabareteske theatershows zien. Theaterproductiehuis Zeelandia brengt op vrijdag 3 december een ode aan Zeeland met het muziektheater `Mooie Anna'. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er op donderdag 18 november de speciale Sinterklaasvoorstelling `Karel de Kok en het cadeau voor Sinterklaas' met een pannenkoekarrangement.

Dit jaar zijn er maar liefst drie try-outs: Javier Guzman geeft op vrijdag 5 november zijn try-out `Oorverdovend' aan het publiek. In zijn voorstelling gaat hij in op de huidige samenleving, die niet samen lijkt te willen leven. "Iedereen schreeuwt, roept, gilt. En niemand luistert." Sjaak Bral treedt op woensdag 24 november op met de try-out `Vaarwel 2010!'. Zijn 13e oudejaarsconference staat in het teken van 2010, een jaar waarin de domheid regeert, waarin het beeld voller is geworden, maar de koppen leger. Op vrijdag 28 januari 2011 toont cabaretier Mark van de Veerdonk zijn try-out `Tolaat de Vlogodre Kiwjt'. De voorstelling zit vol knotsgekke grappen. Het belooft dan ook een hilarische avond te worden.

Vocal Orchestra `Art of Voices' geeft op zondag 19 december een kerstconcert. De Sanseveria's brengen op 26 maart op humoristische wijze een uniek liedjesprogramma. Zij staan garant voor een avondje ouderwets amusement. Tijdens het World Photo Concert op vrijdag 14 januari worden de World Press Photocollectie op een spectaculaire wijze muzikaal tot leven gebracht. Bijzonder is de Lammerentoer op zaterdag 2 april, waar kleinkunsttalenten van de Koningstheaterakademie in Den Bosch optreden. Op 9 april wordt tijdens de voorstelling `Zwieg Stille' het leven van een rietdekkersfamilie in het begin van de vorige eeuw geschetst, gebaseerd op het boek `De Rietdekker' van Rinus Spruit. Popkoor Flashback sluit op zaterdag 7 mei 2011 het seizoen af met de première van `Eentienelf'.

Ook dit jaar krijgen jongeren tot achttien jaar bij veel voorstellingen korting en is er de mogelijkheid een abonnement te nemen. Het complete programma staat onder andere op www.cultureleraadborsele.nl, www.borsele.nl/borselecultureel en in de Borselse Bode.