Gemeente Bodegraven

(20-05-2010)

Werkgeversdebat over de economie geanimeerd

Op initiatief van de Raad voor de Handel en Industrie en de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk werd op dinsdagavond 18 mei voor werkgevers uit de regio een werkgeversdebat gehouden in de trouwzaal van het gemeentehuis van Bodegraven.

Tijdens de avond werd de economische situatie belicht vanuit verschillende invalshoeken. Ook werd er gekeken naar mogelijkheden om in het huidige economische klimaat de continuïteit van bedrijven te kunnen waarborgen.

Tijdens de levendige discussies kwam naar voren dat sommige sectoren duidelijk te kampen hebben met een terugloop van werkzaamheden. Dat is vooral voelbaar in de bouw.

Werkgevers uit de dienstensector zien echter ook tekenen van herstel.

Eén van de werkgevers merkte op: "Er zijn vanavond geen pasklare oplossingen gegeven, maar het onderling uitwisselen van ervaringen was erg plezierig en een dergelijke bijeenkomst is goed voor de onderlinge contacten.

Ter afsluiting ondertekenden de gemeenten Reeuwijk en Bodegraven samen met werkgevers uit de Bouw en de Samenwerkende Praktijkopleiding Bouw een convenant. Daarmee is afgesproken dat bij bouwprojecten ruimte wordt gecreëerd voor leerling- bouwplaatsen. Zo kunnen werkloze jongeren met subsidie aan de slag in de bouw. Dit biedt (economische) voordelen voor zowel de jongere als de werkgever.

Veel werkgevers zeiden na afloop dat zij deze bijeenkomt als positief hebben ervaren.