Gemeente Stadskanaal

De heer Toin Verhoeven, handelend onder de naam Piet Plezier te Oisterwijk, heeft de gemeente Stadskanaal in een brief te kennen gegeven dat hij geen kansen ziet om het recreatie- en miniatuurpark in Stadskanaal te ontwikkelen. Al langere tijd waren de heer Verhoeven en de gemeente Stadskanaal bezig dit park te realiseren.

Verhoeven zegt dat hij de exploitatiebegroting van het recreatie- en miniatuurpark in Stadskanaal niet sluitend kan maken. De financiering is daarom voor hem niet rond te krijgen. Verhoeven wijt het niet doorgaan van het plan aan de kredietcrisis, de financiële problemen in Zuid-Europese landen en aan de teruglopende belangstelling van bedrijven voor bedrijfsuitjes en activiteiten bij zijn eigen park in Oisterwijk. Het gemeentebestuur van Stadskanaal betreurt het dat de ondernemer de financiering niet rond krijgt. Het college zag kansen in de verdere ontwikkeling van de dagrecreatie in de gemeente Stadskanaal door de komst van het recreatie- en miniatuurpark en de combinatie met de STAR. Het gemeentebestuur gaat zich beraden wat er gedaan kan worden met de miniaturen.

Gisteravond (woensdag) zijn de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Stadskanaal ingelicht over deze nieuwe ontwikkelingen.
* 20 mei 2010